متخصص تغذیه و رژیم درمانی تشریح كرد
صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز
به گزارش آرایش عروس، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که ذائقه سازی آموختنی است، اظهار داشت: بجای تمرکز بر ممنوعیت ها، گزینه های سالم و جذاب را به خردسالان معرفی وتغذیه سالم را به یک عادت لذت بخش تبدیل نماییم.
به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان با اشاره به این که تغذیه مناسب در دوران مدرسه نقش حیاتی در رشد جسمی و ذهنی دانش آموزان دارد، اظهار داشت: یک برنامه غذایی متعادل نه فقط انرژی مورد نیاز برای کارهای روزانه را تامین می کند، بلکه بر تمرکز، حافظه و عملکرد تحصیلی نیز اثر مستقیم دارد.
وی با تأکید بر اهمیت اصول تغذیه سالم برای دانش آموزان، به راهکارهای عملی برای بهبود عادات غذایی خردسالان پرداخت.
اسلامیان با اشاره به این که تغذیه سالم قدرت یادگیری و تمرکز را بیشتر می کند، توضیح داد: استفاده از غذای سالم ضمن این که از پیری زودرس پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز کمبودهای تغذیه ای پیشگیری کرده و مانع اضافه وزن و چاقی در خردسالان می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اعلان اینکه صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز است، اشاره کرد: نخوردن صبحانه موجب کاهش قند خون و اختلال در تمرکز می شود، صبحانه کامل باید شامل پروتئین (تخم مرغ و پنیر)، کربوهیدرات پیچیده (نان سبوس دار) و میوه باشد.
وی اشاره کرد: خانواده ها باید الگوی مناسبی برای مصرف صبحانه باشند.
وی با اشاره به این که مصرف میان وعده های مغذی برای زنگ تفریح دانش آموزان بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: میوه های تازه و خشک، آجیل و مغزهای کم نمک، ساندویچ خانگی با نان سبوس دار، شیر و لبنیات و ذرت خانگی جایگزین مناسبی برای غذاهای ناسالم مثل پفک، چیپس، نوشابه، بیسکوئیت کرم دار، ویفر و کیک های صنعتی است.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه اضافه کرد: برای تهیه ساندویچ، والدین از نان های سبوس دار، مواد پرپروتئین مانند تخم مرغ، پنیر، کوکو یا کتلت خانگی کم روغن، همراه با سبزیجات تازه مثل گوجه، خیار یا کاهو بهره گیرند.
وی مضرات غذاهای پرچرب و فرآوری شده را یادآوری کرد و درباره ی استفاده از این غذاهای مثل سوسیس، کالباس و سس های چرب نیز هشدار داد.
بهترین نوشیدنی، آب، شیر ساده و دوغ کم نمک است
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این که بهترین نوشیدنی، آب، شیر ساده و دوغ کم نمک است، اضافه کرد: پرهیز از نوشابه، آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی های انرژی زا به ویژه برای خردسالان ضروریست.
اسلامیان با اعلان اینکه بوفه مدرسه نقش برجسته ی در فرهنگ غذایی دانش آموزان دارد، اظهار داشت: عرضه فست فود، نوشابه و تنقلات پرنمک باید در بوفه مدارس ممنوع شود و میوه های شسته شده، ساندویچ های سالم و آجیل ها باید در دسترس باشد.
وی، نظارت مستمر بر بهداشت مواد غذایی در بوفه مدارس را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش وبدا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقش خانواده ها در تغذیه سالم اشاره نمود و اضافه کرد: والدین می توانند با رعایت برخی نکات مثل تهیه غذای خانگی بجای غذاهای آماده، استفاده از میوه و سبزی در برنامه روزانه، محدود کردن مصرف قند و نمک و تشویق به فعالیت بدنی منظم، الگوی خوبی برای عادات غذایی سالم باشند.
وی به چالش های تغذیه دانش آموزان اشاره نمود و اضافه کرد: بر طبق آمار حدود ۲۰ درصد دانش آموزان با چاقی یا اضافه وزن مواجهند و تقریباً کمبود آهن و ویتامین D موضوعی شایع در میان دانش آموزان است که دلیل اصلی آن عادت های ناسالم و مصرف زیاد فست فود و تنقلات صنعتی است.
بگفته اسلامیان، تغذیه مناسب در دوران تحصیل، سرمایه گذاری برای آینده کودک است، بدین سبب با آموزش، نظارت و همکاری بین خانواده ها و مدارس می توان فرهنگ غذایی سالم را نهادینه کرد.
وی افزود: عادت های غذایی دوران کودکی، پایه ای برای سلامت در بزرگسالی است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اعلان اینکه ذائقه آموختنی است، افزود: بجای تمرکز بر ممنوعیت ها، گزینه های سالم و جذاب را به خردسالان معرفی و با مشارکت آنان، تغذیه سالم را به یک عادت لذت بخش تبدیل نماییم.
منبع: aroosmakeup.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب