در گفت وگو با آرایش عروس تشریح شد

عدم گزارش فلج اطفال در کشور طی 24 سال قبل

عدم گزارش فلج اطفال در کشور طی 24 سال قبل آرایش عروس: رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره ی واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال توضیحاتی ارائه داد.


دکتر سید محسن زهرایی در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال با هدف تحقق بالاترین سطح ایمنی در خردسالان اجرا می شود، اظهار داشت: فلج اطفال، بیماری لطمه رسان است و گاهی اوقات مرگ آور است. اسناد بیان کننده این است که قبل از تزریق واکسن فلج اطفال در برنامه واکسیناسیون کشوری یعنی حدود ۵۰ سال پیش، چندین هزار ایرانی به این بیماری مبتلا می شدند. فلج اطفال فقط به فلج دائمی منجر نمی شد بلکه برخی مبتلایان را به کام مرگ می کشاند. از طرفی هم بااینکه این بیماری فلج اطفال نام دارد اما بزرگسالان هم می توانند به این بیماری مبتلا شوند.

عدم گزارش فلج اطفال در ایران طی ۲۴ سال گذشته
وی درباره ی وضعیت بروز بیماری فلج اطفال در ایران توضیح داد: حدود ۲۴ سال است که هیچ ابتلایی به بیماری فلج اطفال نداشته ایم که این مساله بواسطه برنامه واکسیناسیون گسترده کشوری است. شرایط بیماری فلج اطفال در کشور به نحوی است که هرچند خیلی از مردم این بیماری را به دست فراموشی سپرده اند اما دو کشور افغانستان و پاکستان که در همسایگی ما قرار دارند به سبب ضعف در سیستم واکسیناسیون با این بیماری بازهم مواجهند. هنگامی که بیماری فلج اطفال در هر کشوری وجود داشته باشد، ریشه کنی بیماری شکل نگرفته و خطر بازگشت آن وجود دارد.

زمان تزریق واکسن فلج اطفال
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره ی خطر ورود بیماری فلج اطفال به ایران اظهار داشت: ایران در همسایگی افغانستان و پاکستان قرار دارد و عبور با این کشورها زیاد است. بواسطه برنامه جامع و پوشش سراسری واکسیناسیون کشوری، هیچ نوع موردی بر اساس مبتلاشدن به فلج اطفال طی ۲۴ سال قبل گزارش نشده است. تمام خردسالان ایرانی از بدو تولد واکسن های مورد نیاز خودرا دریافت می کنند. واکسن فلج اطفال نیز در ۱۸، ۶، ۴، ۲ ماهگی دریافت می شود و واکسن یادآور نیز در ۶ سالگی تزریق می شود. واکسن فلج اطفال در ۴ و ۶ ماهگی بصورت خوراکی است.

ضرورت واکسیناسیون تکمیلی
زهرایی درباره ی واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال نیز اظهار داشت: هدف از برنامه واکسیناسیون تکمیلی این است که بالاترین سطح ایمنی را ایجاد نماییم و اگر خواهان ممانعت از چرخش ویروس فلج اطفال در کشور در صورت ورود این ویروس به کشور هستیم، باید نسبت به واکسیناسیون تکمیلی اقدام نماییم. ویروس فلج اطفال در دستگاه گوارش رشد می کند و در فاضلاب دفع می شود. این ویروس می تواند بصورت مدفوعی_دهانی و تماس با یکدیگر به آسانی منتقل شود. این بیماری، تظاهرات بالینی واضح ندارد و به این علت نمی توان از ورود افراد دچار کشور جلوگیری کرد. بدین سان باتوجه به رفت و آمدها با دو همسایه افغانستان و پاکستان و وجود بیماری در این دو کشور، باید از بالاترین سطح ایمنی خردسالان چه ایرانی و چه افغانستانی اطمینان خاطر پیدا نماییم و برای رسیدن به این مساله برنامه واکسیناسیون تکمیلی به انجام می رسد.

واکسیناسیون تکمیلی خانه به خانه در نیمه جنوبی کشور
وی با اعلان اینکه برنامه واکسیناسیون تکمیلی در «نیمه شمالی» و «نیمه جنوبی» کشور به انجام می رسد، توضیح داد: استانهای نیمه جنوبی خصوصاً مناطق جنوب شرقی کشور یعنی استانهای سیستان وبلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان با بیشترین خطر بیماری فلج اطفال وارده از افغانستان و پاکستان مواجه هستند؛ به همین دلیل نیز برنامه واکسیناسیون تکمیلی بصورت خانه به خانه در این مناطق به انجام می رسد.
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اضافه کرد: عملیات واکسیناسیون تکمیلی در ۲ نوبت به انجام می رسد، نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در نیمه جنوبی کشور در دی ماه سال قبل انجام شد و یک ماه بعد از آن یعنی در بهمن ماه نیز نوبت دوم اجرا شد. حدود ۸۰۰هزار کودک واکسن تکمیلی فلج اطفال را در این منطقه طی دو نوبت دریافت نمودند.

آغاز واکسیناسیون تکمیلی در نیمه شمالی
وی درباره ی برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در نیمه شمالی کشور نیز اظهار داشت: نوبت اول برنامه تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۲۳ فررودین ماه شروع شد و تا روز سه شنبه، ۲۵ فروردین ادامه داشت. برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در نیمه شمالی کشور بصورت خانه به خانه صورت نمی گیرد بلکه مناطق پرخطر مانند محلهای که اتباع در آن تجمع دارند یا مناطق دورافتاده واکسینه می شوند. نوبت دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در نیمه شمالی نیز در اردیبهشت ماه به انجام می رسد و برآوردها بیان کننده این است که حدود ۲۰۰هزار کودک طی دو نوبت در نیمه شمالی کشور واکسینه شوند.




منبع:

1404/01/26
10:33:33
5.0 / 5
10
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
آرایش عروس
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس

آرایش عروس: زیبایی روز عروسی شما را تضمین می کند! با آرایش عروس، در روز مهم زندگیتان بدرخشید