آنتی اکسیدان ها و صیانت از سلول های سالم
آرایش عروس: آنتی اکسیدان ها، ترکیبات موجود در سیزیجات و میوه ها هستند که می توانند بدن را در مقابل «رادیکال های آزاد» که مسئول ایجاد سرطان هستند محافظت کنند.
به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، قرار گرفتن در معرض شاخصهای محیطی مانند سیگار کشیدن، آلودگی و اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید سبب تولید موادی به نام «رادیکال های آزاد» می شود که به سلول های سالم حمله می کنند. هنگامی که سلول های سالم ضعیف می شوند، بیشتر مستعد مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان هستند. آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین های C و E و کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین می شوند به صیانت از سلول های سالم در مقابل لطمه های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
کاروتنوئیدها
بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین کاروتنوئیدهای شناخته شده ای هستند که در مبارزه با کاهش لطمه رادیکال های آزاد موثر هستند. غذاهای سرشار از کاروتنوئید ممکنست در پایین آوردن احتمال مبتلاشدن به سرطان های خاص موثر باشد و ممکنست به کاهش خطر دژنراسیون ماکولا کمک نماید. سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد تیره و برخی سبزیجات برگ سبز تیره مانند سیب زمینی شیرین، اسفناج، هویج، گوجه فرنگی، کلم بروکسل، کدو حلوایی زمستانه و کلم بروکلی سرشار از کاروتنوئید هستند.
ویتامین E
نتایج تحقیقات، نقش گسترده ویتامین E را در پیشرفت سلامت نشان می دهند. نقش اصلی ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان است. تحقیقات، نقش احتمالی آنرا در کمک به صیانت از بدن در مقابل لطمه سلولی که می تواند منجر به سرطان، بیماری قلبی و آب مروارید با افزایش سن شود، بررسی نموده است. ویتامین E همین طور ممکنست با آنتی اکسیدان های دیگر مانند ویتامین C برای محافظت در مقابل برخی بیماریهای مزمن عمل کند. ویتامین E در روغن های گیاهی، جوانه گندم، غلات کامل و غلات غنی شده، دانه ها، آجیل و کره بادام زمینی یافت می شود.
ویتامین C
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، شاید ویتامین C شناخته شده ترین آنتی اکسیدان باشد که قشر بزرگی از مزایای سلامتی را عرضه نماید. این فواید شامل صیانت از بدن در مقابل عفونت و لطمه به سلول های بدن، کمک به تولید کلاژن (بافت همبند که استخوان ها و ماهیچه ها را در کنار هم نگه می دارد) و کمک به جذب آهن می شود. پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، توت فرنگی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، کلم بروکلی و سیب زمینی سرشار از ویتامین C است.
بهترین راه برای ایجاد یک برنامه غذایی سالم، خوردن وعده ها و میان وعده های متعادل در هر روز و لذت بردن از غذاهای متنوع است. خوردن حداقل 1.5 تا ۲ فنجان میوه و 2.5 تا ۳ فنجان سبزیجات در روز شروع خوبی جهت زندگی سالم بزرگسالان است.
منبع: aroosmakeup.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب