میزان پروتئین موجود در تخم مرغ چقدر است؟

میزان پروتئین موجود در تخم مرغ چقدر است؟ تخم مرغ یکی از بهترین غذاهای پروتئینی محسوب می شود، هرچند میزان پروتئین آن بسته به اندازه و اینکه شامل سفیده و زرده باشد یا نه، متفاوت است.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، شکی نیست که تخم مرغ منبعی عالی از چندین ویتامین و مواد معدنی مهم می باشد. همچنین، تخم مرغ یکی از بهترین غذاهای پروتئینی موجود به حساب می آید، هرچند میزان پروتئین آن بسته به اندازه و این که شامل سفیده و زرده باشد یا نه، متفاوت می باشد. تخم مرغ با فواید گوناگونی برای سلامتی مرتبط می باشد که خیلی از آنها به محتوای پروتئین چشم گیر آن مربوط می شود. با این وجود، غذاهای دیگری هم وجود دارند که می توانند در هر وعده به همان میزان و حتی بیشتر پروتئین فراهم نمایند.
پروتئین برای جنبه های مختلفی از سلامت، همچون ترمیم بافت، رشد عضلات، عملکرد سیستم ایمنی و موارد دیگر اهمیت دارد. اما چقدر پروتئین در یک تخم مرغ وجود دارد؟ مقدار مشخص می تواند بر مبنای چندین عامل مختلف همچون اندازه تخم مرغ متفاوت باشد، اما هر تخم مرغ معمولا بین پنج تا هشت گرم پروتئین دارد. میزان پروتئین در تخم مرغ کوچک و متوسط به ترتیب ۴.۸ و ۵.۵ گرم است. همینطور میزان پروتئین در تخم مرغ بزرگ و خیلی بزرگ هم به ترتیب ۶.۳ و ۷ گرم است.
تخم مرغ از دو بخش تشکیل شده است؛ سفیده و زرده، که هر کدام مجموعه ای متفاوت از مواد مغذی را عرضه می دهند. میزان پروتئین در سفیده تخم مرغ می تواند با میزان پروتئین در زرده متفاوت باشد، بنابراین در بحث ارزش غذایی تخم مرغ، درک این تفاوت اهمیت دارد. بیشتر از نیمی از محتوای پروتئین تخم مرغ در سفیده آن قرار دارد، بنابراین مکمل های پودر پروتئین تخم مرغ معمولا از سفیده تهیه می شوند.
در حالیکه هر سفیده تخم مرغ حاوی حدود ۳.۶ گرم پروتئین است، تخم مرغ آب پز که شامل سفیده و زرده باشد، حدود ۶.۳ گرم پروتئین دارد. در مقابل، یک زرده تخم مرغ بزرگ حاوی ۲.۷ گرم پروتئین است.
باآنکه سفیده تخم مرغ پروتئین بیشتری دارد، اما اغلب مواد مغذی موجود در تخم مرغ در واقع در زرده آن یافت می شود. زرده تخم مرغ سرشار از چربی، سلنیوم، فسفر، ویتامین B۱۲، ویتامین A، ویتامین D، فولات و ریبوفلاوین است. البته زرده تخم مرغ دارای کلسترول بیشتری در رژیم غذایی است. در حالیکه مطالعات نشان می دهد که کلسترول رژیم غذایی برای اغلب بزرگسالان سالم تاثیر کمی بر سطح کلسترول خون دارد، بعضی از افراد امکان دارد نسبت به اثرات کلسترول رژیم غذایی حساس تر باشند و باید مراقب مصرف آنها باشند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تخم مرغ خام و پخته شده هر دو حاوی پروتئین حدودا یکسانی هستند. علاوه بر این، تخم مرغ خام می تواند شما را بیشتر در معرض مشکلاتی مانند سالمونلا قرار دهد. ازاین رو معمولا بهتر است تخم مرغ را به شکل پخته مصرف کنید.
تخم مرغ با فواید قابل توجهی برای سلامتی مرتبط می باشد. کاهش خطر بیماری قلبی، کمک به جلوگیری از بیماری ها، بهبود سلامت چشم، افزایش کاهش وزن، پشتیبانی از عملکرد کبد، حفظ سلامت مغز و حفظ سلامت پوست (بعلت وجود کلاژن تخم مرغ) جزو مزایای تحم مرغ بشمار می رود.
با این وجود، غذاهای زیادی وجود دارند که پروتئین بیشتری نسبت به تخم مرغ دارند، همچون آب استخوان، ماهی سالمون صید شده از طبیعت، نخود، مرغ و بسیاری دیگر. تخم مرغ را میتوان همراه با انواع دیگر غذاهای پرپروتئین بعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم و متنوع مصرف کرد.


 


منبع:

1403/10/27
13:25:51
5.0 / 5
24
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس