کرونا در ایران باردیگر بالا می رود؟
به گزارش آرایش عروس، عضو کمیته ی علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن اشاره به چرایی ناکامی چین در سیاست صفر کرونا، درعین حال در رابطه با شرایط بیماری در کشور، اظهار داشت: کاهش نسبی کرونا در کشور طی ماه های اخیر وجود داشته و خوشبختانه هم آمار مبتلا شدن و هم آمار مرگ ومیر ناشی از آن بسیار پایین است؛ اما همیشه باید خطر بالقوه آنرا در نظر داشت و این اخطار وجود دارد.
دکتر سید احمد طباطبایی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به افزایش انتشار کرونا در چین، اظهار داشت: کشور چین همیشه در گزارش های در ارتباط با کرونایی که عرضه می دهد، سبب شده که همه دانشمندان در زمینه قضاوت وضعیت شیوع و بهبودی بیماری در این کشور شک و شبهه داشته باشند. نمی شود که جمعیت بیشتر از یک میلیاردی، تعداد کرونایش به صفر برسد. البته چینی ها سیاست کرونای صفر را در پیش گرفته بودند و تبلیغات بین المللی هم وجود داشت که چینی ها کرونا ندارند یا خیلی کم شده است.
وی اضافه کرد: در حالیکه در جوامع دیگر این وضعیت وجود نداشت و کشورهای مختلف تا حدودی تلاش می کردند که آمار درستی از کرونا ارائه نمایند. حالا که میزان کرونا در سایر کشورها پایین آمده، احیانا به این دلیل است که ایمنی در جوامع به دلیل مبتلا شدن به عفونت کرونا بوجود آمده که اصطلاحا به آن ایمنی گله ای می گوییم. بر این اساس جامعه به علت مبتلا شدن به بیماری، به تدریج در مقابل بیماری ایمن شده و امکان دارد که شیوع بیماری در آن کشور کاهش پیدا کند.
۶ پیک کرونا را در کشور رد کردیم
طباطبایی افزود: در عین حال در کشورهایی مانند کشور ما، واکسیناسیون ضد کرونا انجام شد و با این که خیلی از واکسن هایی که ما وارد و تزریق کردیم، چینی بود، اما توانست ایمنی نسبی را در جمعیت ایرانی ایجاد نماید. باید توجه کرد که ما حدودا شش پیک کرونا را در کشور رد کرده ایم که بعضی از این پیک ها با سویه اُمیکرون و برخی هم با سویه های آلفا، بتا، دلتا و... بود. هر یک از این ها هم می توانست ایمنی های مختلف و متقاطعی را برای جامعه ایجاد نماید.
وی با اشاره به اینکه معلوم نیست که کرونایی که حالا در چین شایع شده، از چه سویه ای است، اظهار داشت: این که آیا واریانت شایع ۸ در چین BA۵ است یا BQ۱ است، مشخص نمی باشد. با این وجود اخبار و اطلاعات نشان دهنده اینست که در چین موارد مبتلا شدن در حال افزایش می باشد. سازمان جهانی بهداشت هم هشدارهایی را در این حوزه عرضه کرده است. حتی حضور مسافران خارجی را در بعضی مناطق مختلف چین محدود کرده اند یا برخی را قرنطینه می کنند.
کرونا در ایران باردیگر بالا می رود؟
وی با اشاره به اینکه گاهی با افزایش انتشار کرونا در کشورهای اروپایی، کشور ما هم پس از یکی دو ماه تقلیدی از وضعیت آنها داشت و شیوع بیماری در کشور ما هم افزایش می یافت، اظهار داشت: البته نمی توان این مورد را بسط و گسترش داد و بگوییم که بطور قطع از چین هم این تقلید را خواهیم داشت. گرچه در مهر ماه هشدارهایی در رابطه با این که امکان دارد در آذر و دیماه باردیگر پیکی از کرونا را در کشور داشته باشیم، داده می شد، اما این مسئله در کمیته ی علمی کرونا مورد اجماع نبود که آیا واقعا با این افزایش موارد مبتلا شدن در آذر و دیماه مواجه می شویم یا خیر؟. آنچه که مسلم است و نمی توان به آن شک کرد، اینست که به هیچ وجه مردم سفارش های بهداشتی را فراموش نکنند؛ بحث فاصله گذاری اجتماعی، حضور در مجامع عمومی با ماسک، شست وشوی منظم دست ها و... را رعایت نمایند.
واکسن ها کرونا را به صفر می رسانند؟
طباطبایی ضمن اشاره به تزریق واکسن کرونا، اظهار داشت: واکسن از هر یک از سویه های قبلی کرونا تهیه شده باشد و استفاده شود، نقشی که می تواند داشته باشد، اینست که شدت بیماری را در مقایسه با پیش از دوران واکسیناسیون کاهش داده است. ادعای این که واکسن ها بتوانند کرونا را به صفر برسانند، ادعایی بود که در طول زمان اثبات نشد. ازاین رو باید تصریح کرد که نقش واکسن، کاستن از شدت بیماری و کاهش مرگ و میری ناشی از کروناست؛ نه به صفر رساندن بیماری.
کشورهای پرجمعیت، گوش به زنگ کرونا
وی اظهار داشت: شاید یکی از علل شکست سیاست های چین، این بوده که آنها ادعایشان این بوده که بیماری را به صفر رساندیم و بر همین مبنا شاید خیلی از افراد به علت همین ادعای به صفر رساندن بیماری، به سمت تزریق واکسن نرفته باشند و ایمنی نسبی در آنها به وجود نیامده باشد. باید توجه کرد که ایران جزو کشورهایی است که با این که میزان تزریق واکسنش پس از آغاز مدارس کاهش پیدا کرد، اما به صورت کلی و نسبت به خیلی از کشورها وضعیت بسیار خوبی داریم و واکسن نوبت اول را درصد بالایی از مردم تزریق کردند و حتی نوبت های سوم و چهارم هم از جانب درصد قابل توجهی تزریق شده است که می تواند ایمنی نسبتا خوبی را برای جامعه ایجاد نماید. ازاین رو شاید یکی از دلایلی که چینی ها در مهار کرونا شکست خوردند، القای این بود که کرونا را به صفر رساندیم. از طرفی چین جمعیت بسیار زیادی دارد و همین جمعیت بالا می تواند عاملی برای انتشار این بیماری باشد. در عین حال کشورهای پرجمعیت دیگر هم مانند هند و... گوش به زنگ شدند و دارند به جوامع شان اخطار می دهند.
وی تصریح کرد: امیدواریم کشور ما با شیوع بیشتر کرونا مواجه نشود. کاهش نسبی کرونا در کشور طی ماه های اخیر وجود داشته است. خوشبختانه هم آمار مبتلا شدن و هم آمار مرگ ومیر ناشی از کرونا که به صورت رسمی در کشور گزارش می شود، بسیار پایین است؛ اما این ها نباید سبب دل خوشی مردم شود و حتما مسائل احتیاطی را رعایت نمایند. اگر هنوز واکسن تزریق نکردند، این کار را انجام دهند. البته نباید ایمنی واکسن را ۱۰۰ درصدی تلقی نمود، اما تأثیر آن روی کاهش مرگ ومیر پذیرفته شده است. همیشه باید خطر بالقوه کرونا را در نظر داشت و این اخطار وجود دارد. صحبت سر این بود که امکان دارد پس از جام جهانی شیوعی را ببینیم، از طرفی جشن یلدایی که داشتیم و سال نو میلادی و... هم وجود دارند که باید منتظر بازخوردهای این ها باشیم. تنها نکته مهم رعایت مسائل بهداشتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
منبع: aroosmakeup.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب