به مناسبت روز جهانی سل مطرح شد

تزریق واکسیناسیون ب ث ژ در نوزادان و غربالگری راه جلوگیری از شیوع سل

تزریق واکسیناسیون ب ث ژ در نوزادان و غربالگری راه جلوگیری از شیوع سل به گزارش آرایش عروس، متخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: با تزریق واکسیناسیون ˮب ث ژˮ (BCG) در نوزادان، تشخیص زودهنگام بیماری با غربالگری و پیشگیری از انتشار آن به دیگران میتوان از شیوع سل پیشگیری کرد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دکتر علی پولادرگ، بمناسبت روز جهانی سل به شیوع گسترده سل در سطح جهانی، روش های انتقال، علایم، راه های تشخیص و درمان آن پرداخت و اظهار داشت: امروزه حدود یک سوم از جمعیت جهان در معرض این بیماری قرار دارند و سل یکی از شایع ترین عفونت های انسانی بحساب می آید.
پولادرگ، اظهار داشت: هرچند بیماری سل عفونی است، اما همه مبتلایان علایم بالینی ندارند. خیلی از افراد امکان دارد بدون علامت باشند، اما همچنان می توانند ناقل این عفونت به دیگران باشند.
وی ادامه داد: سل ناشی از میکروب "کاخ" (Mycobacterium tuberculosis) است که از راه سیستم تنفسی وارد بدن شده و در صورت تکثیر در ریه، منجر به بروز علایم بالینی می شود.
به قول این متخصص ریه، علایم اصلی این بیماری شامل سرفه های خشک یا خلط دار (گاهی همراه با خلط خونی)، تنگی نفس، کاهش وزن، تعریق شبانه و بی حالی است.
این متخصص ریه تاکید کرد: سل به طور عمده از راه هوا منتقل می شود، وقتی فرد مبتلا سرفه، عطسه یا حتی صحبت می کند، ذرات حاوی باکتری در هوا منتشر می شوند که اگر این ذرات بسیار ریز باشند، می توانند به عمق ریه فرد دیگر نفوذ کرده و سبب بروز عفونت شوند.
وی با اشاره به اینکه در محیط هایی با تراکم جمعیتی بالا، ضعف سیستم ایمنی و سطح بهداشت پایین، شیوع این بیماری بیشتر است، تصریح کرد: سل در کشورهای آفریقایی، قسمتهایی از آسیا و مناطق محروم جهان سوم شیوع بیشتری دارد. همینطور اشخاصی که گرفتار نقص ایمنی هستند یا تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی قرار دارند، در معرض خطر بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماری هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در رابطه با روش های تشخیصی سل اظهار داشت: تشخیص این بیماری معمولا از راه بررسی خلط و مشاهده میکروب سل در آن صورت می گیرد. در صورتیکه میکروب در نمونه خلط دیده نشود، نمی توان به صورت قطعی بیماری را تأیید کرد و احتیاج به بررسی های بیشتر از جمله آزمایشات تصویربرداری و تست های پوستی مانند تست توبرکولین (PPD) وجود دارد.
وی در مورد درمان این بیماری تبیین کرد: درمان سل به شکل دارویی بوده و شامل مصرف حداقل ۶ ماهه داروهای ترکیبی است. در موارد خاص مانند سل مغزی، دوره درمان امکان دارد تا ۱۲ ماه یا بیشتر ادامه یابد.
پولادرگ، جلوگیری از سل را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: مهم ترین محورهای جلوگیری از بیماری، شامل تزریق واکسیناسیون "ب ث ژ" (BCG) در نوزادان، تشخیص زودهنگام بیماران و پیشگیری از انتشار آن به دیگران است.
وی ادامه داد: همچنین، انجام آزمایشات غربالگری مانند تست پوستی توبرکولین و تصویربرداری های پزشکی برای افراد در معرض خطر سفارش می شود و در صورت تشخیص عفونت نهفته، درمان پیشگیرانه با داروهای ترکیبی به مدت حداقل ۹ ماه صورت می گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توضیح داد: اشخاصی که در معرض خطر بالای مبتلا شدن قرار دارند، می توانند تحت درمان پیشگیرانه با داروهای خاص قرار گیرند تا از فعال شدن عفونت در بدن جلوگیری شود.




منبع:

1404/01/04
13:12:25
5.0 / 5
42
تگهای خبر: باكتری , بدن , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
آرایش عروس
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس

آرایش عروس: زیبایی روز عروسی شما را تضمین می کند! با آرایش عروس، در روز مهم زندگیتان بدرخشید