مدیرعامل انجمن اهدای عضو مطرح كرد

نجات جان ۸ بیمار با اهدای اعضای یك مرگ مغزی

نجات جان ۸ بیمار با اهدای اعضای یك مرگ مغزی آرایش عروس: مدیرعامل انجمن اهدای عضو ضمن تشریح مفهوم ˮمرگ مغزیˮ، بر ضرورت فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو از مرگ مغزی تصریح كرد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دكتر كتایون نجفی زاده در نشست خبری انجمن اهدای عضو ایرانی ها با اشاره به اینكه هنوز هم مهم ترین علت عدم احیای عضو، اطلاع نداشتن خانواده ها از این مقوله است، اظهار داشت: بر همین مبنا ما مجبوریم اطلاعات علمی را در همان زمان سخت به خانوادهها عرضه نماییم و آنها در آن زمان ظرفیت پذیرش این مورد را ندارند. البته مردم ما بسیار فهیماند و به خوبی در همان شرایط هم تصمیم گیری می كنند، اما بهتر است از قبل در زمینه اهدای عضو اطلاع رسانی و فرهنگ سازی نماییم تا خانواده ها بتوانند در آن شرایط سخت بهترین تصمیم را بگیرند.
وی با اشاره به روند بروز مرگ مغزی اظهار داشت: برای تپیدن قلب، یك جریان الكتریكی لازم است كه این جریان را نقطه كوچكی در مغز بوجود می آورد. برای تولید این تپش، مغز نیاز به اكسیژن دارد و فرمان نفس كشیدن از ساقه مغز زاده می شود؛ حال زمانی كه فرد ضربه شدیدی بخورد، مغز نمی تواند از بیرون ورم كند. ازاین رو فشار زیادی به درون مغز وارد می گردد و رگ ها در اثر این فشار بسته شده و خونرسانی قطع می گردد. پس از این اتفاق در عرض هشت دقیقه سلول های مغز آغاز به مردن می كنند و پس از مدتی مغز یك ماده متلاشی شده و فاسد به حساب می آید. بنابراین امكان بازگشت فرد مرگ مغزی به هیچ عنوان وجود ندارد.
نجفی زاده ادامه داد: حال مغز می تواند بدون اكسیژن بین ۶ تا ۸ دقیقه جریان الكتریكی و تپش قلب را ادامه دهد. بنابراین اگر اورژانس به سرعت به فرد مرگ مغزی شده برسد و تنفس مصنوعی را برقرار كند، قلب تپش را ادامه می دهد. اما نمی توان فرد مرگ مغزی را برای همیشه نگه داشت؛ چراكه هر بافت مرده ای موادی را ترشح كرده و به خون وارد می نماید و بنابراین سایر ارگان ها به تدریج از بین می روند. براین اساس با بهترین مراقبت ها فقط دو هفته می توان فرد مرگ مغزی شده را نگه داشت. البته در این دو هفته هم كیفیت ارگان ها كاسته می شود. باید توجه كرد كه یك فرد مرگ مغزی به صورت بالقوه می تواند بین یك تا ۸ نفر را نجات دهد. حال اینكه بتواند چند نفر را نجات دهد به سلامت فرد و زمان رضایت دهی خانواده بستگی دارد.
وی اظهار داشت: خانواده برایش دشوار می باشد كه باور كند عزیزش با وجود اینكه نفس می كشد، فوت كرده است، اما واقعیت این است كه ما به او تنفس مصنوعی می دهیم.
نجفی زاده با تاكید بر ضرورت فرهنگ سازی بر روی مفهوم مرگ مغزی اظهار داشت: در این صورت خانواده ها اطلاع پیدا می كنند و می توانند در شرایط سخت به خوبی تصمیم گیری كنند. البته این تصمیم گیری بسیار دشوار است، اما اگر فرهنگ سازی درستی صورت گیرد، می توان بیماران نیازمند عضو را نجات داد. باید بدانید كه كمبود عضو اهدایی با فرهنگ سازی صحیح و انسجام در سیستم بهداشتی كشور رفع می گردد. این اقدام وظیفه یك یا دو نفر نیست، بلكه تلاش همه را می طلبد تا بتوانیم كاری نماییم كه مردم درباره مرگ مغزی اطلاعات داشته باشند و درباره اش با یكدیگر صحبت كنند. اهدای عضو تصمیم گیری بین مرگ و زندگی نیست؛ بلكه تصمیم گیری بین این است كه آیا اعضای فردی به خاك سپرده گردد یا اهدا شود.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانی ها با اشاره به اینكه سالانه ۱۶ هزار مرگ ناشی از تصادفات در كشور رخ می دهد، اظهار داشت: همینطور سالانه ۵ تا ۸ هزار نفر در كشور دچار مرگ مغزی می شوند كه نیمی از آنها یعنی بین ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر قابلیت اهدای عضو دارند. این در شرایطی است كه در سال قبل فقط ۹۲۶ نفر به اهدای عضو رضایت دادند یعنی كمتر از یك سوم افراد مرگ مغزی.
ادامه دارد


1397/02/26
15:00:41
5.0 / 5
4409
تگهای خبر: خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس