كودك داخل طیف اتیسم چه نشانه هایی دارد؟
آرایش عروس: اختلال طیف اتیسم یكی از انواع اختلالات دوران كودكی است كه رشد و گسترش مهارت های اجتماعی و ارتباطی فرد را مختل می كند. این اختلال علائمی دارد كه می تواند خانواده كودك را از بروز چنین مشكلی آگاه كند.
به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، یكی از مهم ترین علامت های اتیسم اختلال در ارتباطات اجتماعی است. كودكان طبیعی از همان هفته های اول تولد به صورت قابل ملاحظه ای اجتماعی هستند در حالیكه در كودكان اتیستیك گرایش كمی به چهره انسانی وجود دارد و به دنبال آن این كودكان گرایش كمی به برقراری تماس چشمی دارند. آنها در درك احساسات دیگران مشكل دارند و قادر به همدلی و قراردادن خود به جای آنها نیستند.
این مشكلات در مراحل ابتدایی رشد به صورتهای مخالفی آشكار می گردد. برای مثال كودك كمتر به دیگران نگاه می كند، كمتر غان و غون می كند یا اصلا این كار را انجام نمی دهد؛ وقتی صدایش می كنند پاسخ نمی دهد؛ در مقابل لبخند دیگران كمتر لبخند می زند، ارتباط غیركلامی برقرار نمی كند، بازی های اجتماعی را انجام نمی دهد یا به صورت یكجانبه و با خودشان انجام می دهند.
اختلال ارتباطی
از دیگر مشكلات اصلی در اتیسم، اختلال جدی در برقراری ارتباط است. افراد دارای اتیسم در جنبه های مختلف رشد زبان، گفتار و ارتباط مشكل دارند. كودكان دارای اتیسم نمی توانند برای برقراری رابطه اجتماعی كلمات و زبان را به كار گیرند. نیمی از افراد دارای اتیسم هیچگاه از زبان و گفتار برای ارتباط استفاده نمی كنند. در صورت استفاده از كلام در گفتار مشكلاتی برای آنها تولید می گردد. تكرار طوطی وار جملات و كلمات، استفاده نادرست از ضمایر، فقدان آهنگ و ملودی، نبود معنا و مفهوم در گفتار، استفاده نادرست از حروف ربط همچون این موارد هستند.
اختلال شناختی
نیمی از كودكان دارای اتیسم دارای هوش پایینی هستند. در بعضی از این افرادهوش جزیره ای وجود دارد؛ به این مفهوم كه كودك در یك یا چند زمینه توانایی قابل توجهی دارد در حالیكه ممكن است از نظر سایر توانایی ها مشكل داشته باشد. همینطور در آنها تفكر انتزاعی وجود ندارد؛ یعنی كودك نمی تواند خودش را جای دیگران قرار دهد یا به مسائلی غیر از چیزهایی كه به چشم می بیند فكر كند. هرچه بهره هوشی در این افراد پایین تر باشد احتمال بروز تشنج مغزی بالاتر می رود.
اختلال رفتاریاین كودكان با اشیاء و وسایل ارتباط بهتری برقرار می كنند تا با انسان؛ علاوه بر این آنها به جنبه های ناكارآمدی اشیاء و اشیای غیركاربردی وابستگی غیرمعمول دارند. همینطور حركات تكراری بی هدف مثل تكان دادن دست ها، راه رفتن روی انگشتان پا، ردیف كردن یا چرخاندن اشیاء در آنها دیده می گردد. این كودكان به موقعیت ها و شرایط جدید واكنش های بسیار شدیدی نشان می دهند. آنها از چیزهای جدید، افراد جدید، تغییر دكوراسیون منزل و حتی تعویض اتومبیل خانوادگی هم به شدت می ترسند و واكنش نشان می دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب