در گفت وگو با آرایش عروس مطرح شد
آلودگی هوا از عوامل خطر زایمان زودرس
به گزارش آرایش عروس، مدیر دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شهر سالم بعنوان محیط ارتقادهنده سلامت و زیرساخت مشارکت ساختارمند مردم پس از حلقه های ارتقادهنده سلامت، بزرگترین و کلیدی ترین برنامه ارتقاء سلامت در معاونت بهداشت وزارت بهداشت است، اظهار داشت: آلودگی هوا از مخاطرات سلامت ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن کشورها است که می تواند به سلامت مادران و نوزادان صدمه وارد کند و با پیامدهایی مانند زایمان زودرس و بیماری های غیر واگیر همراه باشد.
دکتر فرشید رضایی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه شهرنشینی با مخاطراتی برای سلامت انسان و محیط زیست همراه می باشد، اظهار نمود: شعار «محیط سالم جامعه سالم با مشارکت مردمی» برای دومین روز از هفته سلامت سالجاری درنظر گرفته ایم. روز سه شنبه (۲ اردیبهشت) همزمان با دومین روز از هفته سلامت، شهر دماوند به برنامه «شهر سالم» وارد شد. سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، مسؤلان ارشد این شهر نمایندگان و فرماندار دماوند در این برنامه حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه برنامه شهر سالم در بیشتر از ۲۰ استان درحال پیگیری و توسعه است، توضیح داد: شهر سالم بعنوان محیط ارتقادهنده سلامت و زیرساخت مشارکت ساختارمند مردم پس از حلقه های ارتقادهنده سلامت، بزرگترین و کلیدی ترین برنامه ارتقاء سلامت در معاونت بهداشت وزارت بهداشت بشمار می رود که در بیشتر از ۲۰ شهر از استانهای مختلف درحال پیگیری و توسعه است. شهرنشینی با مخاطراتی برای سلامت انسان و محیط زیست همراه می باشد که لزوم مشارکت همگانی مردم و دولت را برای خلق سلامت و پایداری منابع می طلبد.
مدیر دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۲ شهر توانسته اند گواهی شهر سالم را دریافت نمایند، اظهار داشت: شهر های «سهند» و «مراغه» در استان آذربایجان شرقی توانسته اند گواهی شهر سالم را از آن خود کنند. همینطور شهرهایی از استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمانشاه و نقاطی دیگر از کشور در فهرست شهر های داوطلب فرآیند ورود به شبکه شهر های سالم حضور دارند.
توجه به سلامت مادران و نوزادان ضروری است
رضایی با اشاره به اینکه توجه به سلامت مادران و نوزادان امری ضروری قلمداد می شود، اظهار داشت: شعار روز جهانی بهداشت سالجاری با تأکید ویژه بر مرگ ومیر مادران و نوزادان، «آغازی سالم، آینده امیدبخش» نامگذاری شده و همچین با عنایت به اولویت جهانی مبحث مرگ ومیر مادران و نوزادان و اولویت ملی مبحث جوانی جمعیت، سلامت مادران و نوزادان از موضوعات اساسی و مهم هفته سلامت سال ۱۴۰۴ است. پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه سلامت مادران و نوزادان طی چهار دهه گذشته سبب شده ایران در بین بهترین کشورها از منظر شاخص سلامتی مادر و نوزاد قرار گیرد. این موضوع، نشان دهنده لزوم ورود به ارتقاء کیفیت زندگی و تسهیل دسترسی به خدمات مادران و نوزادان، پرداختن به موضوعات نوپدید سلامت مانند میکروپلاستیک ها و درس گرفتن از هشدارها و مخاطرات سایر کشورها است.
محدودیت دسترسی به خدمات سلامت در بعضی نقاط شهرها
مدیر دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت اظهار نمود: شهرنشینی باوجود فراوان تر شدن تنوع خدمات پزشکی می تواند با کاهش دسترسی به خدمات مورد نیاز مادران در بعضی از نقاط شهر همراه باشد و این مورد در برقراری عدالت در حوزه سلامت مبحث بسیار مهمی قلمداد می شود.
دخانیات و آلودگی هوا؛ خطری برای زایمان زودرس
وی در رابطه با ریسک عامل های سلامت شهرنشینی خاطرنشان کرد: آلودگی هوا از مخاطرات سلامت ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن کشورها است که می تواند به سلامت مادران و نوزادان صدمه وارد کند و با پیامدهایی مانند زایمان زودرس و بیماری های غیر واگیر همراه باشد.
رضایی با اشاره به اینکه دخانیات و برخورد دست دوم با مواد دخانی هم یک ریسک فاکتور است، اظهار داشت: دخانیات و برخورد دست دوم با این ماده می تواند با زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن همراهی داشته باشد. همینطور با عنایت به پیدا شدن میکروپلاستیک ها در جفت، خون و شیر مادران، ترویج کاهش مصرف پلاستیک ها در جامعه ضروری می باشد. آلودگی های صوتی در شهر های بزرگ هم می تواند بر سلامت مادران آبستن و افسردگی های بعد از زایمان، در شهرنشینی تأثیر منفی داشته باشد و مطالعه این مورد ها از لزوم های بهداشتی شهر های بزرگ است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب