ایران رتبه اول پیوند اعضا در آسیا

ایران رتبه اول پیوند اعضا در آسیا آرایش عروس: به گزارش آرایش عروس، نایب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان با اعلان اینکه رتبه نخست پیوند عضو در آسیا از آن ایران است، اظهار داشت: یک مرکز پیوند استان فارس سالانه ۷۰۰ پیوند کبد انجام می دهد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، امید قبادی در نشست خبری «جشن نفس» که امروز، یکشنبه، ۳۰ شهریور ماه در برج آزادی برگزار شد، اظهار نمود: بعد از عرضه توضیحات دکتر فاضل، پدر اهدای عضو ایران؛ امام خمینی فتوای اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی را دو هفته قبل از رحلت خود اعلام نمودند.
وی با اشاره به اینکه باآنکه فتوای امام در سال ۶۸ صادر شد اما مجلس شورای اسلامی قانون اهدای عضو را در سال ۷۹ تصویب کرد؛ اظهار نمود: قطعا، افراد نیازمند اهدای عضو طی این بازه زمانی ۱۱ ساله جان خویش را از دست دادند.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانی ها در رابطه با اهدای عضو کشور اظهار داشت: شاخص اهدای عضو به صورت سالانه و به ازای یک در یک میلیون محاسبه می شود. میزان اهدای عضو کشور در سال ۷۹ معادل ۰.۲ درصد بود. قبل از دوران کرونا، میزان اهدای عضو کشور معادل ۱۴.۳ درصد بود و در دوران کرونا به ۱۳.۲۴ درصد رسید.
قبادی افزود: از سال ۷۹ تا به امروز، بالغ بر ۱۱هزار عمل پیوند عضو در کشور انجام شده است. بررسی تعداد عمل های انجام شده مبین اینست ۲۵۰هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی برای کشور به ازمغان آورده است.
وی با اشاره به اینکه اهدای عضو در کشور مجانی است، اضافه کرد: باآنکه اهدای عضو مرگ مغزی در کشور مجانی است اما عضوی مانند ریه در کشور آمریکا حدود ۱.۵ میلیون دلار قیمت دارد. هر عمل پیوند کبد حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد و این مبلغ توسط دولت پرداخت می شود.
این متخصص با اشاره به اینکه ۷۹ کشور دنیا از امکانات پیوند عضو برخوردار می باشند، اظهار نمود: ایران در رتبه بیست ونهم پیوند جهان قرار دارد و رتبه نخست آسیا از آن کشور است.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانی ها در رابطه با وضعیت اهدای کبد اظهار داشت: سالانه ۷۰۰ پیونذ کبد در یک مرکز پیوند استان فارس صورت می گیرد. فقط ایران در خاورمیانه توانسته است تمام اعضای قابل پیوند را پیوند بزند.
قبادی افزود: باآنکه دستاوردهای ایران در حوزه پیوند بسیار مناسب می باشد اما باید بگوییم میزان اهدای عضو در کشور بسیار پایین است. بررسی ها مبین اینه سالانه ۵ هزار تا ۸ هزار نفر در کشور رگ مغزی می شود که از این تعداد ۳۰۰۰ نفر از قابلیت پیوند برخوردار می باشند. باآنکه ۳۰۰۰ مرگ مغزی مناسب پیوند در کشور وجود دارد اما فقط زار نفر برای اهدای عضو رضایت می دهند.
وی با اشاره به اینکه هر مرگ مغزی می تواند جان ۸ انسان را نجات دهد، اضافه کرد: با عنایت به تعداد افراد مرگ مغزی از قابلیت پیوند برخوردار می باشند برای اهدای عضو رضایت نمی دهند باید گفت سالانه pداقل ۷۰۰۰ عضو که از قابلیت پیوند برخوردار می باشد به زیر خاک می رود.
قبادی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی در رابطه با اهدای عضو لازم است، اظهار نمود: بررسی ها مبین اینست مولفه «علم» در پیوند اعضا به میزان ۲۰ درصد نقش دارد. همینطور مولفه های «تجهیزات» و «فرهنگ» به ترتیب به میزان ۳۰ و ۵۰ درصد نقش دارند.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانی ها در رابطه با وضعیت داروی افراد پیوند عضو اظهار داشت: دکتر مهدوی در یک برنامه تلویزیونی اعلام نمود که یک شربت پیوند عضوها برای مدتی در بازار موجود نبود که بعد از اعلام ما تعداد ۵۰ شربت با مدت زمان مصرف ۵ ماهه به دست ما رسید. وضعیت داروی پیوند عضوها مساعد نیست؛ البته باید بگوییم که تحریم بر دارو اثر گذاشته است و برخلاف ادعای کشورهای غربی از منظر دارویی تحریم هستیم.
وی با اشاره به اینکه یک تحقیق در سطح جهانی در مورد پیوند اعضا انجام شده، اظهار نمود: بررسی ها مبین اینست وضوع پیوند عضو برای خیلی از نظام های سلامت یک اولویت به حساب نمی آید. پیوند عضو تواند هزینه های درمانی را کاهش دهد؛ به صورت مثال هزینه ۵ ساله پیوند کلیه نسبت به عمل nیالیز بررسی شده است و نتایج مبین اینست هزینه پیوند کلیه معادل یک هفتم هزینه دیالیز است.
قبادی در رابطه با بقا پیوند عضوها اظهار داشت: پیوند عضوی ها را بر مبنای بازه های زمانی ۳، ۵ و ۱۰ ساله بررسی می کنند. بررسی ها مبین اینست که میزان بقا برای افراد پیوند کلیه معادل ۹۶ درصد است. همینطور میزان بقا برای پیوند کبد و قلب به ترتیب ۹۳ و حدود ۹۲ است. نکته مهم و اساسی اینست که عمل پیوند سرآغاز یک رصد ۳۰ ساله است یعنی یک بیمار پیوند عضو باید به مدت ۳۰ سال تحت نظر قرار گیرد.

نیشابور در بالای جدول اهدای عضو ایران
کتایون نجفی زاده، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانی ها در این جلسه اظهار داشت: متاسفانه وضعیت دارندگان اهدای عضو مساعد نیست و این مورد ریشه در عوامل مختلف دارد. داشتن ارت اهدای عضو ملاک اهدا نمی باشد بلکه خانواده فرد مرگ مغزی باید برای اهدای عضو رضایت دهد.
وی با اشاره به اینکه اسپانیا رتبه اول اهدای عضو در جهان را در اختیار دارد، اضافه کرد: قانون اهدای عضو در کشور اسپانیا بر اساس «نظر اول شخص» است اما باز هم خانواده فرد مرگ مغزی در مورد اهدای عضو صمیم می گیرند.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانی ها افزود: بررسی ها مبین اینست ۴۸ درصد خانواده ها برای اهدای عضو رضایت میدن و اگر آنها از نیت فرد مرگ مغزی اطلاع داشته باشند میزان رضایت برای اهدای عضو به ۱۰۰ درصد می رسد. ما به علت ینکه خانواده ها از نیت عزیزان خود آگاه شوند رایطی را فراهم نموده ایم که افراد آخرین حرف را با خانواده خود بزنند و این مورد از راه یک پیام ویدیویی امکان پذیر شده است.
وی با اشاره به اینکه اهدای عضو با شاخص PRP محاسبه می شود، اضافه کرد: منظور از شاخص PRP اینست که میزان اهدای عضو را بر اساس یک در میلیون محاسبه می کنند. بر مبنای شاخص PRP، نیشابور با شاخص ۴۱.۵ درصد و ۲۲ مورد اهدا در بالای جدول اهدای عضو ایران قرار دارد. جمعیت شهر نیشابور ۵۰۰ هزار نفر است.
نجفی زاده اظهار داشت: بعضی از شهرها هم آمار مساعدی ندارند؛ جمعیت شهر کرمان بیشتر از یک میلیون نفر است و شاخص اهدای PRP این شهر ۲.۹ است.
وی با اشاره به اینکه شاخص PRP در نقاط مختلف کشور متفاوت می باشد، اضافه کرد: میزان این شاخص در کشور اسپانیا یکسان است اما در کشور ما متفاوت می باشد. این مورد در دو مبحث «سیستم درمانی» و «نظارت و بازرسی» ریشه دارد. مبحث اهدای عضو جزو سیستم بهداشتی کشور به حساب نمی آید در حالیکه باید جزو سیستم بهداشتی کشور باشد. همینطور مبحث نظارت دشوار می باشد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانی ها در رابطه با بودجه مراکز برای پیوند عضو اظهار داشت: اهدای عضو در کشور به صورت مجانی صورت می گیرد. بر مبنای قانون، وزارت بهداشت تمام هزینه های اهدای عضو را پرداخت می کند. وزارت بهداشت هر سه ماه یک مرتبه بر اساس عملکرد مراکز پیوند نسبت به پرداخت بودجه اقدام می کند اما پرداخت ها با تاخیر صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: پیوند عضو در کشور مجانی است اما افراد نیازمند پیوند عضو در کشور هند می بایست به اهدا کننده، سیستم اهدا و درمانگر هزینه پرداخت کنند.



1403/02/31
12:28:07
5.0 / 5
269
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , خانواده , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس