بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان کبد چرب

بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان کبد چرب آرایش عروس: بنابه اظهار و تاکید متخصصان، کبدچرب درمان دارویی قطعی ندارد و تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، کبدچرب غیر الکلی بر اثر تجمع چربی در سلول های کبد به وجود می آید و در افرادی که مبتلا به اختلال در متابولیسم بدن هستند و چربی و قند خون شان بالاست، بیشتر دیده می شود. البته فردی که به آن مبتلا می شود، زمینه ژنتیکی هم دارد.
در این بیماری تری گلیسیریدی که در سلول ها تجمع یافته از سلول های کبدی خارج نمی شود و وقتی به تدریج چربی در سلول های کبدی جمع می شود، اصطلاحا می گویند فرد گرفتار کبدچرب غیرالکلی شده است.
تا این مرحله کبدچرب قابل درمان است اما در صورتیکه فرد متوجه نشود یا پیگیر درمان نباشد، وارد مرحله «سیروز» و بدخیمی های کبدی می شود که درمان ندارد؛ برای اینکه سلول های کبدی تخریب شده و راهی جز پیوند کبد باقی نمی ماند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، متاسفانه یکی از اشکالات کبدچرب این است که نشانه خاصی ندارد و فقط با انجام آزمایش یا سونوگرافی می توان این بیماری را تشخیص داد. البته برخی علایم در بیماران مبتلا ممکنست وجود داشته باشد که همچون آن خستگی و درد در ناحیه بالا و سمت راست شکم است.
۷۰ درصد افراد گرفتار کبدچرب به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند و سابقه قند و چربی خون بالا دارند. در حقیقت کسانی که رژیم غذایی ناسالمی دارند (به خصوص مصرف بالای چربی های اشباع و قندهای ساده) و فعالیت بدنی شان کم است، بیشتر به کبدچرب مبتلا می شوند.
کبدچرب درمان دارویی قطعی ندارد. تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است. فردی که به چاقی مبتلاست، با کمی کاهش وزن بهبود می یابد. مطالعه های مختلف نشان داده اند اگر این افراد ۵ تا ۱۰ درصد وزن شان را کاهش دهند، آنزیم های کبدی به حد طبیعی باز می گردد. این افراد باید رژیم غذایی خاصی داشته باشد تا هرچه سریع تر بهبود یابند و بیماری وارد مرحله ۲ و ۳ نشود.
میزان کربوهیدرات (قند) و به ویژه کربوهیدرات های ساده و همچنین چربی، به ویژه چربی های اشباع، باید در رژیم این افراد کم شود. مبتلایان به این بیماری بهتر است برای پخت و پز از چربی های غیراشباع مانند روغن های مایع و گیاهی مثل روغن کانولا و زیتون استفاده کنند؛ حتما چربی های قابل رویت گوشت را (چه قرمز چه سفید) بگیرند و ترجیحا در هفته بیش از ۲ بار گوشت قرمز نخورند و مصرف فیبر را بالا برند.
فیبر در انواع سبزی و سبوس غلات به وفور یافت می شود. میوه ها هم فیبر خوبی دارند، اما چون حاوی قند فراوانی هستند، باید به میزان متعادل (یعنی حداکثر ۳ واحد در روز و به دفعات) میوه مصرف داشته باشند؛ یعنی بیمار مبتلا به کبدچرب نمی تواند ۳ میوه را در یک زمان مصرف کند، اما مصرف سبزی ها برایش آزاد است.
مصرف غلات سبوس دار یا سبوس بصورت جدا در سوپ، کوکو، کتلت و... نیز برای این بیماران مفید می باشد. همین طور موادغذایی با خواص ضدالتهابی مثل روغن ماهی نیز بهتر است در برنامه غذایی این افراد گنجانده شود.
ورزش و تحرک بدنی برای مبتلایان به کبدچرب ضرورت دارد. با این سبک زندگی چربی کمتری در سلول های کبد ذخیره می شود و به مرور بهبود می یابند.




منبع:

1402/02/25
10:59:13
5.0 / 5
472
تگهای خبر: اضافه وزن , بدن , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس