واكاوی و تكذیب شایعاتی درباره ناتوانی ایران در خرید واكسن كرونا؛
ایران امكان انتخاب و خرید واكسن از ۱۸ شركت معتبر را دارد
به گزارش آرایش عروس به تازگی و بعد از اعلام خبر تولید واكسن كووید-۱۹ توسط كمپانی امریكایی فایزر خبرهایی در مورد عدم توانایی ایران برای خرید واكسن در شبكه های اجتماعی انتشار یافته در صورتی كه این اخبار حقیقت ندارد.
به گزارش آرایش عروس به نقل از مهر، اخیراً و بعد از اعلام خبر تولید واکسن کووید -۱۹ توسط کمپانی آمریکایی فایزر، خبرهایی با مضمون عدم توانایی ایران برای خرید واکسن، در شبکه های اجتماعی باز نشر می شود؛ در این خبرها آمده است، با این که دو دوز از واکسن کمپانی فایزر کمتر از ۲۰ دلار قیمت دارد، ایران توانایی خرید آنرا ندارد. عمده این اخبار با سوءاستفاده از مصاحبه مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، با اهداف و جهت گیری های مغرضانه بازنشر می شود، این در شرایطی است که اظهارات دکتر مردانی فقط در مورد عدم خرید واکسن از کمپانی فایزر بوده و وی هیچگاه نگفته است که ایران واکسن کرونا را وارد نخواهد کرد. بر مبنای اظهارات مردانی چندین واکسن مشابه، همچون واکسن آکسفورد، وجود دارد که اثار و کیفیت آنها مشابه واکسن فایزر بوده و دارای قیمت پایین تری هستند. بر همین اساس، بررسی های مرکز مقابله با شایعات سایبری هم نشان داده است که بر خلاف ادعای مطرح شده در فضای مجازی که قیمت واکسن شرکت فایزر را کمتر از ۲۰ دلار عنوان کرده اند، دو دوز از این واکسن ۴۰ دلار قیمت دارد و در مقایسه با واکسن ۴ دلاری آکسفورد قیمت بسیار بالایی دارد. امکان خرید از ۱۸ شرکت معتبر از طرفی طبق اظهارات معاون کل وزارت بهداشت در مورد خرید واکسن کرونا از شرکت فایزر، جمهوری اسلامی ایران در کنسرسیومی قرار دارد که سازمان بهداشت جهانی تشکیل داده و ۱۸ شرکت معتبری که واکسن های آنها مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته، مقرر شده که برای کشورهایی که عضو کنسرسیوم هستند تأمین شود و ما جزو این کنسرسیوم هستیم و انتخاب هایمان را از بین این شرکت ها انجام خواهیم داد.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با بیان جملات فوق، تصریح کرد: جمهوری اسلامی و وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام داده اند، ما در کنسرسیوم سازمان بهداشت جهانی هستیم و از واکسن های مورد تأیید استفاده خواهیم کرد. حریرچی افزود: شرکت فایزر هم یکی از این ۱۸ شرکتی است که امکان انتخاب و خرید از آنها داریم و هنوز هیچ کشوری انتخاب نکرده که از کدام سبد استفاده خواهد نمود و ما امکان انتخاب داریم و آنچه به صلاح مردم باشد، خریداری خواهیم کرد. پیش خرید واکسن از کووکس در شبکه های اجتماعی خبر دیگری هم باز نشر شد که با استناد به نموداری از وب سایت اکونومیست، ادعا شده بود برخلاف گفته وزارت بهداشت، ایران واکسنی سفارش نداده است. با بررسی های انجام شده در مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد، سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، در مورد خرید واکسن از کووکس گفته است: ما هم در عرصه تولید واکسن کرونا اقدام می نماییم و هم از آنجایی که امکان دارد کشورهایی در این عرصه از ما جلوتر باشند باید در پیش خرید مشارکت می کردیم که این اقدام هم انجام شده است. لاری افزوده است در میان ۱۸۰ کشوری که در کووکس قرار دارند، برخی کشورهای ضعیف و متوسط هستند و اغلب کشورهای اروپایی هم حضور دارند. در عین حال، ۸۴ کشور پرداخت کننده پول هستند که ما هم جزو آن هستیم البته آمریکا جزو این گروه کشورها نیست. پیش پرداخت حدود ۵۲ میلیون دلار بوده که در حال انجام می باشد. به هر حال ما مقداری مشکل تبادلات ارزی داریم، اما رئیس جمهور روی این مورد اصرار دارند. البته میزان واکسنی که از این طریق خریداری نماییم، تقریباً می تواند ۱۰ درصد جمعیت ما را پوشش دهد. برخی سفارش ها در وب سایت هایی مثل اکونومیست ثبت نمی شود همینطور طبق گفته لاری، ایران ۱۰ درصد از واکسن مورد نیاز خویش را با عضویت در کووکس تهیه خواهد نمود و ۱۰ درصد هم از شرکتهای خصوصی در سایر کشورها همچون هندوستان خریداری خواهد شد که این سفارشات در وب سایت هایی همچون اکونومیست درج نمی گردد.
ازاین رو بر مبنای اظهارات سیما لاری با این که ایران مبادرت به خرید واکسن کرده است، اما در حال طی مراحل خرید قرار داشته و این مراحل هنوز تکمیل نشده است. واکسن داخلی چه شد؟!
لاری، با تکیه بر اینکه فرایند تولید واکسن زمان بر است، اظهار داشت: صرفا واردات واکسن کافی نیست و ۸۰ درصد باقی مانده با استفاده از واکسن تولید داخل واکسینه خواهند شد که طبق برنامه ریزی ها در مهر ماه ۱۴۰۰ به بازار عرضه می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب