معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

كسب و كارهای پرریسك همچنان تعطیل

كسب و كارهای پرریسك همچنان تعطیل به گزارش آرایش عروس معاون وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات این معاونت برای مقابله با كرونا اظهار داشت: مقرر است برای گام دوم فاصله گذاری های اجتماعی، سامانه ای را طراحی نماییم تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار صنعت و كارگاه برای رصد هر چه بیشتر موارد بهداشتی در آن ثبت نام كنند.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا رئیسی در ارتباط ویدیو كنفرانسی با خبرنگاران ضمن تشكر از مردم جهت شركت در بسیج ملی مبارزه با كرونا اظهار داشت: امروزه غربالگری های ما به مرز ۷۰ میلیون ایرانی رسیده است. در این راستا بیشتر از ۸۰۰ هزار نفر از افراد دارای علامت را شناسایی كرده كه ۴۰۰ هزار نفر از آنان در مراكز ۱۶ ساعته ما مورد ویزیت پزشكان قرار گرفته و در صورت نیاز برای بستری به بیمارستان ارجاع داده شدند.
در بازگشایی ها اولویت با مشاغلی است كه ریسك كمتری دارندوی با اشاره به گام اول فاصله گذاری اجتماعی كه همچنان برقرار است اظهار داشت: در گام اول مراكز تولیدی و مراكزی كه مایحتاج ضروری زندگی مردم را تأمین می كردند باز بودند. اما برنامه برای گام دوم كه از ۲۳ فروردین ماه در بعضی استانها اجرایی می شود به این صورت است كه صنوف مختلف بر مبنای ریسكی كه در روند انتقال بیماری دارند می توانند فعالیت خویش را آغاز كنند. بر این اساس اولویت با مشاغلی است كه دارای ریسك كمتری باشد. بر مبنای طبقه بندی هایی كه ستاد ملی مبارزه با كرونا انجام داده است این انتخاب صورت گرفته است.
وی اضافه كرد: در همین راستا مقرر است بزودی سامانه ای را طراحی نماییم تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار صنعت و كارگاه در آن ثبت نام كنند و بر مبنای پروتكل های ابلاغی در صورتیكه مجاز به آغاز فعالیت شدند، كار خویش را آغاز كنند.
مردم صنوف متخلف را به ۱۹۰ گزارش كنندوی در مورد مزایای این سامانه اظهار داشت: در این سامانه تعهد نامه الكترونیكی از متقاضیان دریافت می شود كه آنها را ملزم به رعایت نكات بهداشتی می كنند. همینطور می توانیم برای هر صنعت و صنف به آدرس قید شده در سامانه پروتكل های بهداشتی را ارسال نماییم و مهمترین مبحث این است كه می توانیم باكمك ۷ هزار و ۲۰۰ كارشناس بهداشت محیط نظارت قاطعی بر صنوفی كه فعالیتشان را شروع كرده اند داشته باشیم در این میان از مردم می خواهیم در صورت مشاهده هر گونه تخلف ازسوی صنوف آن رابه سامانه ۱۹۰ گزارش دهد.
كسب و كارهای پرریسك همچنان تعطیلترددهای بین استانی همچنان ممنوعرئیسی در ادامه با تاكید بر این كه در گام دوم فاصله گذاری اجتماعی همچنان صنوف و كسب و كارهای پرریسك مانند استخرها، تالارهای عروسی و... تعطیل خواهد بود، اظهار داشت: در این میان موارد دیگری همچون ممنوعیت تردد وسایل نقلیه در میان استان ها اجرایی می باشد و در صورتیكه هر تغییری در پروتكل ها اعمال شود آنرا اطلاع رسانی خواهیم كرد.
نحوه دفع بهداشتی آب ناشی از تغسیل اموات كروناوی در پاسخ به سوال ایسنا در مورد نحوه گندزدایی آب ناشی از تغسیل اموات كرونا اظهار نمود: این اولین باری نیست كه بیماران عفونی فوت می كنند. قبل از آن هم مواردی وجود داشت اما به علت بروز ویروس كرونا پروتكل جدیدی برای تغسیل این اموات نوشتیم. نكته مهم آن است كه فرد فوت شده یك انسان بوده و عضوی از یك خانواده است و به هیچ عنوان نباید نسبت به او بی حرمتی صورت گیرد. تاكید وزارت بهداشت بر رعایت موارد شرعی برای این اموات است.
وی در ادامه با بیان این كه تفاوتی میان یك فرد زنده مبتلا به كرونا و فرد فوت شده ناشی از كرونا وجود ندارد، اظهار داشت: البته فردی كه زنده است و به این بیماری مبتلاست در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی می تواند خطرات بیشتری برای اطرافیان داشته باشد؛ چون كه هم عطسه می كند هم سرفه می كند. اما یك فرد فوت شده هیچ كدام ازاین مسائل را ندارد.
رئیسی افزود: دستورالعمل ها و استفتاعات از مراجع اسلامی كاملا مشخص است و اموات كرونایی قبل از آن كه روند تغسیلش آغاز شود برای چند دقیقه در محلول هیپوكلرید سدیم قرار داده می شود و بعد از آن دیگر ضد عفونی شده است؛ به شكلی كه آبی كه برای تغسیل میت استفاده می شود مقادیر بسیار ناچیز از ویروس را داشته باشد. از جانب دیگر برای دفع بهداشتی آب ناشی از تغسیل در صورتیكه مركز به سیستم فاضلاب شهری وصل باشد آب در آن قسمت ریخته شده و در صورتیكه این گونه نباشد این آب داخل چاهی جذبی ریخته شده و مقدار مشخصی هیپوكلرید سدیم به آن اضافه می شود.
وی اضافه كرد: شروع تغسیل اموات كرونا در شهر تهران یك اتفاق مبارك است و ما از آن استقبال می نماییم. در عین حال این مورد را در نظر بگیرید كه فردی امكان دارد مبتلا به كرونا بوده و بی علامت باشد و به دلیل بیماری زمینه ای مانند سكته قلبی جان خویش را از دست بدهد كه از آنجایی كه كسی از بیماری او آگاه نیست شست و شوی او به روش عادی صورت می گیرد. یا حتی افراد بدون علامت مبتلا به كرونا هنگام رفتن به دستشویی و دفع فضولات امكان دارد اندكی ویروس را به فاضلاب انتقال دهند اما این مورد چندان ایجاد نگرانی نمی كند.
احتمال اندك ابتلای افراد زیر ۲۰ سال به كروناوی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مباحث اپیدمیولوژی بیماری اظهار داشت: بر مبنای بررسی های صورت گرفته بخصوص در طرح غربالگری، احتمال ابتلای افراد زیر ۲۰ سال به این ویروس خیلی كم است. ما در طرح غربالگری ۱۶ میلیون نفر از افراد زیر ۱۵ سال را مورد بررسی قرار دادیم واین مبحث به تایید رسید.
رئیسی افزود: درغربالگری های ما تاكید ویژه ای بر غربالگری بیماران پرریسك مانند افراد دیابتی، مبتلا به فشار خون و غیره داشتیم. همینطور افراد بالای ۶۰ سال و مادران آبستن را به صورت ویژه در غربالگری هایمان شناسایی كردیم.
رئیسی افزود: ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران بستری ما در بیمارستان ها میانگین سنی حدود ۵۰ سال دارند و میانگین سن فوت در بین مبتلایان بالای ۵۷ سال بوده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد چرایی تعدیل نیرو در بعضی بیمارستان های خصوصی تصریح كرد: به صورت كلی در شرایط طبیعی هم طی دو هفته تعطیلات عید رفتن به بیمارستان ها كاهش می یافت؛ چون كه مردم از انجام اعمال غیر ضروری در آن مدت خودداری می كردند، اما حالا با بروز بیماری كووید ۱۹ این روند همچنان ادامه داشته و از آنجایی كه اغلب بیمارستان های خصوصی بیشتر در بخش جراحی های الكتیو یا غیر ضروری فعال بودند، رفتن به آنها كاهش یافته و امكان دارد تعدیل نیرو به این دلیل رخ داده باشد. اما نكته بسیار مهمی كه وجود دارد این است كه طبق دستوراتی كه ستاد ملی مقابله با كرونا وضع كرده اگر شرایط بیماری كرونا در كشور بگونه ای پیش رود كه تخت های فعلی كفاف بیماران را ندهد، بخش خصوصی باید به كمك بخش دولتی آید.
پوشش بیمه ای درمان كروناهزینه های درمان اتباع خارجیوی در ادامه در مورد پوشش بیمه ای درمان كرونا در كشور اظهار داشت: این جزو افتخاراتمان است كه اغلب مردم بیمه دارند و تمام هزینه های درمان این بیماری تحت پوشش بیمه است به شكلی كه ۹۰ درصد هزینه های بیمارستان را بیمه ها پرداخت می كند. از جانب دیكر طبق ابلاغ وزیر بهداشت اتباع خارجی و افراد كمتر برخودار كه توانایی پرداخت ۱۰ درصد سهم حق بیمه خویش را ندارند هم می توانند هزینه ای پرداخت نكنند. امروزه هزینه این ۱۰ درصد فرانشیز بیماری كه ۷ روز در بیمارستان بستری بوده است گاهی از ۱۰۰ هزار تومان هم كمتر می شود؛ این یعنی كمتر از ۷ دلار.
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به افرادی كه گام دوم طرح فاصله گذاری اجتماعی را شكست خورده می دانند، اظهار نمود: چگونه این افراد می تواند بیشتر از آن كه طرحی آغاز شود راجع به آن پیشبینی هایی عرضه كنند. اگر توانایی پیشگویی این مورد را دارند از آنها می پرسیم آیا می دانید چه زمانی بیماری از كشور خارج می شود؟ به صورت كلی در حوزه پزشكی و جلوگیری از بیماری ها دستور العمل ها بیشتر در جهت استاندردسازی و دریافت و عرضه خدمات است. بنابراین دستورالعمل تنها كفایت نخواهد كرد. در همین مدت گام اول فاصله گذاری اجتماعی دیدیم كه عده ای بی واهمه به سفر رفتند و یا به خیابان ها آمدند؛ در حالیكه دستور العمل های ما وجود داشت. برخی افراد به تعهدات اجتماعی خود پایبند نیستند، اما با این وجود آمار كاهش ۹۰ درصدی ترددها در گام اول فاصله گذاری اجتماعی را نشان داده است و همواره تاكیدمان ماندگاری مردم در منازل شان است.
وی اضافه كرد: در صورتیكه تعداد تماس و مدت تماس افراد افزایش یابد، نگرانی هایمان هم آغاز خواهد شد؛ چون كه شانس مبتلا شدن به عفونت افزایش می یابد؛ اما در صورتیكه مردم تنها برای كارهای ضروری از منزل بیرون بروند این نگرانی كاهش خواهد یافت.
رئیس تصریح كرد: از آن جایی كه بعضی از افراد كه به این بیماری مبتلا می شوند بدون علامت هستند، این امكان وجود ندارد كه بتوانیم همه را شناسایی نماییم. اما در صورتیكه افراد دارای علامت شناسایی شوند می توانیم با مبادرت به ایزوله كردن آنها در نقاهتگاه ها، بیمارستان ها یا در منازل به كنترل زنجیره انتقال بیماری كمك نماییم.
افرادی كه باید همچنان دوركار باشندوی در پاسخ به سوالی درباره نحوه فعالیت ادارات در فاصله گذاری اجتماعی اظهار داشت: نخستین تصمیم گیری ما این بود كه اگر فردی به بیماری كووید ۱۹ مبتلا باشد و آنرا مخفی كند و به محل كار برود، یك تخلف انجام داده است. همینطور سفارش كرده ایم افراد پر ریسك مانند مبتلایان به دیابت، فشار خون و غیره فعلا مبادرت به دور كاری كنند و در مرحله سوم افرادی كه به محل كار می روند باید تعهدنامه ای پر كنند در خصوص این كه اگر در طول حضورشان در محل كار گرفتار علائم شدند، سریعا آنرا اطلاع رسانی كرده و در صورتیكه مسئولین ادارات چه خصوصی و چه دولتی این موارد را رعایت نكنند، با نظارت ها و برخوردهای مقتضی رو به رو خواهند شد.
وی با اشاره به حواشی كه پیرامون سفید شدن برخی استان ها از نظر مبتلا شدن به وجود آمد اظهار داشت: امروز استان هایی را داریم كه در موارد مبتلا شدن تعداد كمی را دارند اما اعلام وضعیت سفید به این معنا نیست دیگر هیچ بیماری در آن استان وجود ندارد؛ بلكه این مورد بسته به وسعت استان، پراكندگی بیماران و تعداد مبتلایان بستگی دارد.
در هیچ نقطه ای از كشور كمبود تخت بیمارستانی برای كرونا نداریموی در پاسخ به سوالی در خصوص وجود مشكلاتی در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در این استان بیمارستان ها توانسته اند پاسخگوی بیماران باشند و حتی هیچ نقطه ای از كشور نبوده است كه بگویم تخت بیمارستانی و امكانات در آن جا كم داریم.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد نحوه غربالگری افراد در حاشیه شهرها اظهار داشت: حالا نظام شبكه ما ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در حاشیه شهرها تحت پوشش دارد كه خدمات مجانی غربالگری را از سه طریق رفتن به سایت، تماس تلفنی و رجوع حضوری می توانند دریافت نمایند. این افراد همینطور با رفتن به مراكز ۱۶ ساعته می توانند مورد بررسی قرار گیرند.
انتقال كرونا از راه هوا آری یا خیر؟ رئیسی در مورد مباحث مطرح شده در خصوص انتقال كرونا ویروس از راه هوا اظهار داشت: این ویروس شكل ساختاری سنگینی دارد و اگر گفته می شود امكان دارد از راه هوا انتقال پیدا كند تنها برای مكان های بسته و خاص است كه این مورد در حمل و نقل عمومی صدق نمی كند.
وی در مورد نحوه استفاده از ماسك اظهار داشت: افراد می توانند در صورتیكه می خواهند از ماسك استفاده كنند اما آنرا هر ۶ ساعت و یا هر ۸ ساعت تعویض كنند، اما به صورت كلی افرادی ملزم به زدن ماسك هستند كه رفتارهای پرخطر مانند عسطه و سرفه داشته باشند. خوشبختانه بعد از بروز بیماری و طی مدت اخیر تولید و توزیع ماسك اوضاع بهتری پیدا كرده است و در این حوزه مشكل خاصی وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد میزان امید به زندگی با وجود شرایط كرونایی اظهار داشت: در شرایط فعلی و با گذشت تنها چند ماه از این بیماری خیلی زود است كه بخواهیم در این مورد قضاوت كنیم؛ چون كه حداقل به یك بازه ۵ ساله نیاز داریم. بنده فكر می كنم این بیماری علاوه بر تمام مشكلاتی كه داشت شاید مزایایی هم داشت؛ به صورت مثال حالا آگاهی مردم برای رعایت بهداشت فردی و عمومی افزوده شده است و این سبب می شود این رفتار در مقابل سایر بیماری های عفونی هم تكرار شود و نرخ مبتلا شدن به بقیه بیماری های عفونی هم كاهش پیدا كند.
رئیسی با اشاره به این كه نوشتن دستورالعمل ها دارای سه مرحله است، اظهار داشت: نوشتن، اجرا و نظارت بر اجرا سه مرحله ای است كه یك دستور العمل با آن رو به رو است كه در این میان نظارت بر اجرا بر عهده وزارت بهداشت است. حالا در بازدیدهایی كه بازرسان ما از مراكز مختلف داشتند امكان دارد مشكلاتی را گزارش كرده باشند كه این مشكل مربوط به انتشار كرونا نیست و به صورت مثال شامل جزئیاتی دیگر می شود.
چگونگی نظارت بر نانوایی هاوی در مورد نحوه نظارت بر نانوایی ها اظهار داشت: مشكل همیشگی ما با نانوایی ها افزودنی های آنها به نان بود و مشكلی در زمینه نیروی كار وجود نداشت. حالا هم نانوایی ها بجز رعایت بهداشت كار اضافه تر دیگری قرار نیست انجام دهند و تنها ملزم رعایت به این نكته هستند.
وی در مورد نحوه دفن زباله های عفونی و بیمارستانی اظهار داشت: از گذشته هم سیستم دفع بهداشتی این زباله ها وجود داشت و از راه بی خطر سازی توسط دستگاه های مخصوص اقدام برای دفع آنها صورت می گرفت. خوشبختانه امروز هم با عنایت به این كه بیمارستان های اصلی برای پذیرش بیماران كرونا مشخص است این بیمارستان ها در زمینه دفع بهداشتی و بی خطر سازی زباله ها بیشترین امكانات را دارند.



1399/01/19
12:56:42
5.0 / 5
3166
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس