در قالب یك پژوهش مطرح شد

درمان افسردگی ناشی از سردردهای میگرنی با اسانس اسطوخودوس

درمان افسردگی ناشی از سردردهای میگرنی با اسانس اسطوخودوس به گزارش آرایش عروس ناتوانی ناشی از سردرد در میگرن و مزمن شدن آن می تواند منجر به ایجاد حالات غم و اندوه و افسردگی شود.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، سالانه ۲۴ میلیون نفر در سراسر جهان از حمله سردرد رنج می برند كه در میان انواع سردردها، سردردهای میگرنی بعنوان یكی از شایع ترین انواع آن با میزان شیوع ۵-۲۰ درصد در كل جمعیت اثرات منفی قابل توجهی بر شرایط زندگی افراد مبتلا می گذارد. ماهیت سردردهای میگرنی، مزمن شدن سردردها و پیشبینی اینكه هر زمان امكان عود مجدد حملات میگرنی وجود دارد، می توانند به خودی خود منجر به ایجاد حالات غم و اندوه، ناامیدی و افسردگی شوند.
در پژوهشی كه در مورد "تاثیر اسانس درمانی استنشاقی گیاه اسطوخودوس بر شدت افسردگی و ناتوانی ناشی از سردرد در بیماران مبتلا به میگرن"توسط تیم پژوهشگران متشكل از آذر جعفری كولایی (دانشجوی كارشناسی ارشد پرستاری سالمندی)، فاطمه خناری نژاد (كارشناسی پرستاری)، آتنا شریفی رضوی (استادیار نرولوژیست دانشگاه علوم پزشكی مازندران) و معصومه باقری نسامی (دانشیار مركز تحقیقات طب سنتی و مكمل) انجام شده، آمده است: « میزان ناتوانی كه سردردهای میگرن در خلال سال بوجود می آورد معادل یا حتی بیشتر از بیماری های عمده مانند فشار خون، سرطان پستان و آرتریت روماتوئید است. افراد به جهت ناتوانی ناشی از سردرد موقعیت ها را تهدید آمیزتر از اندازه واقعی خود به شمار می آورند و توانمندی های خویش را برای رویارویی با تهدید كمتر از اندازه واقعی آن برآورد می كنند و در نتیجه توانایی های خویش را جهت انجام فعالیت ها محدودتر از حد معمول تصور می كنند.»
در این پژوهش كه با جامعه آماری ۶۰ بیمار میگرنی رجوع كننده به كلینیك طوبی ساری انجام شده، آمده است: « به صورت كلی در درمان این اختلالات دو نوع راهكار وجود دارد كه شامل درمان های دارویی مانند داروهای ضد افسردگی و درمان های غیر دارویی مانند درمان شناختی_رفتاری، تن آرامی و عضلانی، طب سوزنی و روش های بیوفیدبك است اما از آنجایی كه بنا به سفارش سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با طب مكمل بشر حق دارد از موثر ترین، كم هزینه ترین، بی خطر ترین و آسان ترین روش های طب جهان برای معالجه انواع بیماری های خود بهره برد، بنابر این شاید بتوان از اسانس درمانی بعنوان یكی از راهكارهای كم خطر و كم هزینه جهت درمان اختلالات ناشی از سردردهای میگرنی بهره گرفت.»
محققان این پژوهش می گویند: « از گیاهان مورد استفاده در اسانس درمانی اسطوخودوس است كه با نام عمومی لاواندولا و از تیره نعناء با بوته های معطر است. لاواندولا آنگوستیفولیا هم از انواع شایع اسطوخودوس است كه اسانس آن از اسانس های آرامبخش است. در اسانس درمانی با اسانس اسطوخودوس، اسانس اسطوخودوس از راه تنفس جذب شده و منجر به تحریك مغز، تسكین اضطراب، اثرات ضد افسردگی و افزایش جریان خون مغز می شود. اسانس روغنی اسطوخودوس هم دارای خواص ضد اضطرابی، ضد اسپاسم، ضد فشارخون، ضد قارچ، ضد باكتری، ضد ویروس، ضد روماتیسم، ضد تشنج و ضد عفونی كننده است.»
باقری نسامی و همكارانش می گویند: « اسانس درمانی استنشاقی با اسانس روغنی اسطوخودوس بر كاهش شدت افسردگی بیماران همودیالیزی كه به مدت ۴ هفته حین همودیالیز تحت اسانس درمانی استنشاقی با ۳ قطره اسانس اسطوخودوس ۵ درصد قرار می گرفتند، موثر بود. همینطور نوشیدن یك فنجان آب حاوی ۱۰ قطره اسانس اسطوخودوس هر شب طی سه ماه توانست میزان ناتوانی ناشی از میگرن، تعداد دفعات سردرد و شدت سردرد بیماران مبتلا به میگرن را كم كند.»
در نتایج این پژوهش آمده است: « اسانس درمانی با اسانس روغنی اسطوخودوس شاید بتواند یكی از روش های مناسب طی مكمل جهت كاهش افسردگی و ناتوانی ناشی از سردرد باشد.»
این پژوهش در شماره هفتادم فصلنامه گیاهان دارویی انتشار یافته است.



1398/09/15
21:46:28
5.0 / 5
4542
تگهای خبر: باكتری , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس