دلیل بی میلی كودكان دبستانی نسبت به مصرف صبحانه چیست؟

دلیل بی میلی كودكان دبستانی نسبت به مصرف صبحانه چیست؟ به گزارش آرایش عروس متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان این كه استرس می تواند باعث تهوع بخصوص در دانش آموزان شود، اظهار داشت: نداشتن وقت كافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیر كردن سرویس مدرسه می تواند عامل تهوع صبحگاهی در دانش آموزان باشد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دكتر تیرنگ نیستانی اظهار نمود: گاهی كودكان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم خوردگی دارند كه اكثراً یكی از عوامل این بی میلی به خوردن صبحانه، استرس است. بچه های كلاس اول برای رسیدن بموقع به مدرسه و سر كلاس، هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دوره ها دارند و همین اضطراب و تنش می تواند مانع از خوردن صبحانه شود.
نیستانی حالت تهوع و بی میلی به خوردن صبحانه را یكی از مهم ترین علایم اضطراب در كودكان دانست و اظهار داشت: خانواده ها باید توجه داشته باشند كه با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدر و مادرها برای رسیدن به محل كار خود عجله دارند و با شتاب كارهای خویش را انجام می دهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمی كنند. خود این مورد باعث می شود كه اضطراب در كودكان تشدید شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه اظهار داشت: كودكان هیچگاه نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و در این بین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دوره ها برخوردار می باشد.
ایشان در ادامه مبحث مهم صرف صبحانه را خاطرنشان كرد و اظهار داشت: مطالعات زیادی نشان داده است كه بچه هایی كه صبحانه نمی خوردند، احتمال چاق شدن شان بیشتر از كودكانی است كه صبحانه می خورند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بابیان این كه تركیب صبحانه بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: اگر چنانچه پدرو مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسكویت، شیركاكائو و یا شیرهای طعم دار كنند، مطمئناً مقصود حاصل نمی گردد. بخش مهمی از عادات غذایی در سنین كودكی شكل می گیرد و تغذیه در دوره كودكی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و تأثیر ویژه ای در سنین بالاتر دارد.

احتمال فربه ماندن كودكان چاق در بزرگسالی
به قول این استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه، كودكان در سنین مدرسه آغاز به وزن گیری می كنند و جنس بافتی كه در این دوران ایجاد می شود بسیار مهم می باشد.
نیستانی اضافه كرد: اگر بیشترین بافتی كه در بدن كودكان از هفت سالگی و نخستین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد می شود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این كودكان در سنین بزرگ سالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشكلات و عوارض چاقی بیشتر گریبانگیر این كودكان خواهد بود.
وی بابیان این كه باید به عادات و تركیب غذایی كه كودكان مصرف می كنند دقت و نظارت كافی داشته باشیم، تاكید كرد: عادات و تركیب غذا، ذائقه كودكان را از همان سنین ابتدایی پس از تولد شكل می دهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب كودك تأثیر داشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه، درباره اهمیت مصرف میان وعده در كودكان تصریح كرد: مصرف میان وعده در كودكان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل كیك یا بیسكویت به علت حجم كم و كالری بالا می تواند به ضرر كودكان تمام شود؛ چون كه در تركیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد كه می تواند به كودكان صدمه وارد كند. هرچند كه در نگاه اول امكان دارد این مهم یك چاره سریع به نظر برسد، ولی همیشه سریع ترین راه بهترین راه نیست.
نیستانی با تاكید بر این كه عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تاكید كرد: فردی كه به مواد غذایی ناسالم و روش های نادرست تغذیه ای عادت كرده، این عادات غذایی را تا بزرگ سالی با خود حمل می كند.

برای فرزندان محصل خود میان وعده سالم تهیه كنید
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه خاطرنشان كرد: اگر فاصله بین صبحانه تا نهار هم زیاد است، نان و پنیر، نان و پنیر و گردو یا سبزی، لقمه هایی نظیر كوكو و كتلت ها، میوه ها، خشكبارها، مغزها مانند گردو، فندق و بادام، برگه های میوه، انواع شیر خالص در ردیف تغذیه های سالمی است كه عموماً توسط والدین و بویژه مادران می تواند در كیف مدرسه فرزندان محصل قرار گیرد.
وی با تاكید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در بوفه مدارس، توضیح داد: استفاده بیش ازحد از مواد غذایی حتی در شرایطی كه از غذای سالم استفاده می شود نكته مهمی است؛ چونكه با غذای سالم هم می شود چاق شد؛ به عبارت ساده تر اگر اضافه دریافت كالری رخ دهد چاقی و اضافه وزن هم ایجاد می شود.
نیستانی اظهار داشت: مساله غذای سالم با تغذیه سالم متفاوت می باشد، فرد می تواند غذای سالم مصرف كند ولی تغذیه سالمی نداشته باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی به والدین و مربی های بهداشت سفارش كرد: اگر كودكی از جاده تندرستی و مسیر وزن گیری خود خارج شد و یا بافت چربی بیش از اندازه در كودك به وجود آمد، پیش از این كه این مورد تبدیل معضل شود باید پیگیری و بررسی شود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، نیستانی مصرف منبع پروتئینی غنی مثل پنیر، تخم مرغ، عدسی، حلیم و مجموعاً مصرف پروتئین را برای صبحانه كودكان سفارش كرد و اظهار داشت: پروتئین ها منابع غنی هستند كه در یادگیری بهتر و افزایش تمركز كودكان نقش مؤثری دارند.



1398/07/01
21:38:49
5.0 / 5
4869
تگهای خبر: استرس , اضافه وزن , بدن , بلوغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس