نمكی در نهمین كنگره بین المللی سلامت:
ایران در رتبه نخست كنترل بیماری های واگیردار در شرق مدیترانه است
آرایش عروس: وزیر بهداشت اظهار داشت: پس از انقلاب خدمات بهداشتی در روستاهای كشور به بالای 95 درصد رسید و امروز ایران رتبه اول را در كاهش مرگ و میر و كنترل بیماری های واگیردار در منطقه شرق مدیترانه را دارد.
به گزارش آرایش عروس به نقل از مهر، سعید نمكی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كشور بامداد امروز در افتتاحیه نهمین كنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا كه به همت «سازمان بسیج جامعه پزشكی كشور» برگزار شد، با ارائه آماری از مرگ و میرهای ناشی از حوادث در كشور، گفت: پس از انقلاب خدمات بهداشتی و درمانی در روستاهای كشور به بالای ۹۵ درصد و در سال های اخیر به ۱۰۰ درصد ارائه می شود كه این گونه اقدامات سبب شده تا رتبه اول در كاهش مرگ و میر و كنترل بیماری های واگیردار در منطقه شرق مدیترانه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینكه هراس از گرفتاری در سیاه چاله حوادث غیر واگیر سبب شده تا اداره ای تحت همین عنوان در وزارت بهداشت ایجاد نماییم، اضافه كرد: سال ۹۶ برمبنای آخرین آمار تعداد ۳۸۰ هزار مورد مرگ و میر در كشور ثبت شده كه از این تعداد ۳۱۳ هزار مورد بر اثر بیماری های غیر واگیر و ۹۷ هزار نفر نیز بواسطه بیماری فشار خون بوده كه اجرای طرح ملی كنترل فشار خون بنا بر این در سطح كشور در حال برگزاری است.
وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه تا زمانی كه عوامل خطر آفرین را كنترل نكنیم، نمی توانیم گامی در جهت توسعه یافتگی برداریم، افزود: در بعد پیشگیری نیازمند قانونی برای پشتیبانی از این حركت ملی هستیم برای اینكه هنوز فرماندهی واحدی به صورت تعریف شده در كشور نداریم به همین خاطر پدافند غیر عامل، وزارت كشور، اورژانس و هلال احمر هر كدام به صورت جزیره ای در این بخش فعالیت می نمایند پس امیدواریم ظرفیت های قانونی و وحدت فرماندهی را در شرایط بحرانی بوجود آوریم.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل مربوط به ساخت و ساز ساختمان ها اشاره نمود و اظهار داشت: ما قوانین كم نداریم، اما باید دید اگر خدای ناكرده زلزله ای بالای ۶ ریشتر بیاید كدام ساختمان های تأیید شده دوام می آورد.
وی به سیل اخیر اشاره نمود و اضافه كرد: همكاریهای بین بخشی در سیل اخیر سبب شد كارهای بزرگی صورت بگیرد و و حتی یك مورد اپیدمی هم نداشتیم، ویرانی های سیل اخیر به سبب سیل نبود، بلكه به سبب بستن راه رودخانه و ساختن حواشی رودخانه، تخریب مراتع كشور و بستن راه آب های فصلی بود.
نمكی درانتها اشاره كرد: برای پیش گیری از این حوادث همه باید قانون را اجرا نماییم اما كاری كه بخش درمان می تواند انجام دهد آموزش از سطح مدارس است ما باید كاهش خطا و بلا را در ذهن كودكان ایجاد نماییم و با آموزش مردم و نیروهای امدادی آمادگی را برای مقابله با بلایا بالا ببریم مسائل دیگری كه باید به آن توجه داشت ایجاد مدیریت واحد و همكاری بخشی در مواجهه با بلایا است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب