درخواست چندباره سازمان انتقال خون از بودجه نویسان
آرایش عروس: مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به پیشنهادات بودجه ای این سازمان برای سال ۱۳۹۸، اظهار داشت: حاضریم با اختصاصی شدن درآمدمان، سالانه بخشی از اعتبارات مان كم شود و از محل درآمدمان بتوانیم مسائل سازمان را حل نماییم.
دكتر علی اكبر پورفتح الله در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به دغدغه های بودجه ای سازمان انتقال خون، اظهار داشت: مهم ترین دغدغه ای كه درباره بودجه سال آینده سازمان داریم و سال ها پیگیر آن هستیم، احداث نگاه اقتصادی به انتقال خون است. انتقال خون باید برمبنای یك چارچوب و نظام اقتصادی طراحی شود كه البته بر همین مبنا كار بزرگ تعرفه گذاری خدمات مان را انجام دادیم كه می تواند در مدیریت مصرف خون هم تاثیر زیادی داشته باشد. همین طور در زمینه تولید داروهای مشتق از پلاسما، استفاده از پلاسمای مازاد بر مصرف مان و تبدیل آن به دارو از راه پالایش قراردادی اقدامات خوبی را در سازمان انتقال خون انجام داده ایم.
درخواست مكرر سازمان انتقال خون از بودجه نویس ها
وی با اشاره به اینكه یكی از بحث هایی كه همیشه با سازمان مدیریت داشته ایم، سوژه اختصاصی شدن درآمد سازمان انتقال خون است، اضافه كرد: این مساله باید برای سازمان مدیریت و برنامه و بودجه جا بیفتد كه از انتقال خون بعنوان منبع درآمد استفاده نكند و درآمد سازمان انتقال خون به درآمد اختصاصی این سازمان بدل شود تا بتوانیم برای فعالیت های مان برنامه ریزی نماییم. از طرفی متاسفانه در زمینه تخصیص به موقع منابع و اعتبارات مان هم گرفتار مشكل می شویم. این درحالیست كه برای خرید حجم بالایی از ملزومات و تجهیزات انتقال خون مانند كیسه های خون و... كه به صورت گلوبال خریداری می شوند، باید در همان پنج یا شش ماه اول سال برنامه ریزی و كار خریدمان را انجام دهیم.
پورفتح الله با اشاره به اینكه معمولا كار تخصیص اعتبارات موقعی انجام میگردد كه امكان برنامه ریزی در این زمینه را نداریم، اضافه كرد: بزرگترین چالش انتقال خون كه حلش می تواند به نفع سازمان مدیریت هم باشد، این است كه ما بتوانیم روی درآمدمان به صورت كامل حساب نماییم و از بازگشت به موقع درآمدمان برای برنامه ریزی و توسعه سازمان انتقال خون استفاده نمائیم. اگر درآمدمان اختصاصی شود می توانیم مشكلات مان را حل نماییم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینكه وقتی سازمان مدیریت ۳۰ تا ۴۰ درصد درآمد ما را برمی دارد، انگیزه احداث درآمد به حداقل ممكن رسیده و اجازه برنامه ریزی برای انتقال خون وجود ندارد، اظهار داشت: تامین درآمدمان به موقع انجام نشود، نمی توانیم به موقع اقلام مورد نیازمان را تهیه نماییم. این یك چرخه در رابطه با هم است. بدین سبب وقتی پول در انتهای سال تخصیص داده می شود و یا درست تخصیص داده نمی گردد، امكان برنامه ریزی و مدیریت كاسته می شود. درحالیكه اگر درآمد ما اختصاصی شود، می توانیم این برنامه ریزی را انجام داده و حتی به تدریج اتكایمان را به سازمان مدیریت هم حذف نماییم. ما حاضریم با اختصاصی شدن درآمدمان سالانه بخشی از اعتبارات مان كم شود و از محل درآمدمان بتوانیم مسائل سازمان را حل نماییم.
پیشنهاد بودجه ای برای سال ۱۳۹۸
پورفتح الله با اشاره به اینكه كل بودجه سال ۹۷ انتقال خون شامل اعتبارات ستادی و استانی ۵۰۰ میلیارد تومان بوده كه در شش ماهه ابتدایی سال ۵۰ درصدش تخصیص داده شده است، اظهار داشت: اعتبارات ستادی در این سال ۱۲۵ میلیارد تومان بوده است. در آمد اختصاصی سازمان انتقال خون باز سالانه نزدیك به ۱۳۰ میلیارد تومان است كه آنرا به خزانه واریز می نماییم و ۶۰ درصدش یعنی ۷۹ میلیارد تومانش بعدا وصول میگردد و آنرا به ما تخصیص می دهند.
وی با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در دولت، اظهار نمود: برمبنای بودجه ریزی مبتنی بر عملكرد، پیشنهاد ما برای بودجه سال ۱۳۹۸ مجموعا برای ستاد و استان ها ۶۲۰ میلیارد تومان است.
وضعیت تامین ملزومات انتقال خون در شرایط تحریم
پورفتح الله در بخش دیگری از صحبت هایش درباره وضعیت تامین ملزومات و تجهیزات انتقال خون در شرایط تحریم، اظهار داشت: بخشی از اقلام انتقال خون تولید داخل بوده و بخشی هم وارداتی است. ما قبل از آغاز تحریم ها برنامه ریزی كردیم و هم اكنون ذخیره یكساله خوبی را برای ملزومات مان در كشور فراهم نموده ایم كه می توانیم آنرا مدیریت نماییم. در عین حال برای تامین ملزومات انتقال خون به ما ارز دولتی اختصاص می دهند، بیشتر تجهیزات مان را فعلا با ارز دولتی گرفته ایم. خوشبختانه در این زمینه برنامه ریزی خوبی در سازمان انجام شده و با عنایت به ذخیره ای كه در سازمان فراهم كردیم و پیگیری كه در گذشته انجام دادیم و بخشی از اقلام مان در داخل تولید می شود، وابستگی ما به خارج از كشور كمتر میگردد. در عین حال خوشبختانه ما به شدت حوزه دارو بدهی نداریم و پرداختی هایمان را انجام دادیم و اگر تخصیص ها به همین منوال پیش روند، نگرانی در حوزه انتقال خون وجود ندارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب