نکات بهداشتی که در مسافرت نباید فراموش کنید
به گزارش آرایش عروس، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نسبت به خطرات بیماری های منتقله از آب و غذا، بخصوص اسهال مسافرتی، اخطار داد و بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی تاکید کرد.
به گزارش آرایش عروس به نقل از وبدا، محسن فرهادی ضمن اشاره به اهمیت بهداشت دست ها اظهار داشت: قبل از آماده سازی و مصرف غذا و همینطور بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، حتما دستان خویش را با آب و صابون بشویید و در مسافرت، همیشه یک ضدعفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل بهمراه داشته باشید تا در صورت عدم دسترسی به آب سالم از آن استفاده کنید. تأکید بر مصرف آب سالم رئیس مرکز سلامت محیط و کار ضمن اشاره به اهمیت آب شرب سالم اظهار داشت: فقط از آب های بسته بندی شده، آب معدنی و آب شبکه عمومی شهری برای آشامیدن، تهیه غذا، شست وشوی دست و مسواک زدن استفاده کنید و در صورت عدم دسترسی به آب سالم، حتما آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید، به هیچ عنوان از یخ های فاقد بسته بندی و نشانه های بهداشتی، یا یخ هایی که در شرایط نامناسب نگهداری و توزیع می شوند، استفاده نکنید. نکات ایمنی در مصرف مواد غذایی فرهادی ضمن اشاره به نگهداری صحیح غذاها اظهار داشت: غذاهای گرم باید در دمای بالاتر از ۶۰ درجه و غذاهای سرد در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد نگهداری شوند و مواد غذایی باید در بسته بندی مناسب و دور از دسترس حشرات و گردوغبار نگهداری شوند و غذاهای پخته شده نباید بیشتر از دو ساعت در دمای محیط بمانند؛ اگر قصد مصرف مجدد غذاهای پخته شده را دارید، حتما آنها را تا دمای ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت دهید. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: از مصرف میوه و سبزیجات خامی که به درستی شسته و ضدعفونی نشده اند، خودداری کنید و غذاهای پخته ای که بیشتر از دو ساعت بیرون از یخچال در دمای محیط مانده اند، نباید مصرف شوند. نکات مهم در رابطه با مصرف لبنیات و کنسروها فرهادی سفارش کرد: در مسافرت، فقط از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنید و پیش از مصرف کنسروها، از داشتن مجوز و تاریخ مصرف آنها مطمئن شوید. از مصرف کنسروهایی که نشتی، زنگ زدگی یا بادکردگی دارند، خودداری کنید و حتما آنها را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. رعایت ایمنی در محل اسکان رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: در محل اسکان موقت، از وسایل گرمایشی غیراستاندارد مانند پیک نیک، اجاق گاز و زغال در فضای بسته چادر یا خودرو استفاده نکنید و فقط از وسایل گرمایشی ایمن و دارای استاندارد بهره ببرید و پیش از برگزاری چادر یا کمپ، محل استقرار خویش را بررسی کنید و از مناطقی که امکان دارد محل لانه جوندگان و حشرات باشند، اجتناب کنید. استفاده از پشه بند، اسپری یا پمادهای دافع حشرات و پوشیدن لباس های آستین بلند در مناطق پرخطر ضروری می باشد. فرهادی در انتها تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، یا در صورت بروز بیماری های گوارشی بعد از مصرف غذا در این اماکن، شهروندان می توانند از راه تماس با شماره ۱۹۰ موارد را گزارش دهند.
منبع: aroosmakeup.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب