رفتن به دندانپزشکی در دوران حاملگی آری یا خیر؟

رفتن به دندانپزشکی در دوران حاملگی آری یا خیر؟ به گزارش آرایش عروس، امکان دارد برای شما هم سوال شده باشد که اگر خانمی آبستن برای جراحی به دندانپزشک رجوع کند، چه اقدامات و ملاحظاتی ضروری میبایست برای آنها انجام شود؟



احسان نائینی، متخصص جراحی دندان و جراح فک و صورت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: ضمن اشاره به این که در مورد اقدامات مهم دندانپزشکی برای بانوان باردار، اظهار نمود: همانند تمام افراد، روتین های مهم و ضروری مراقبت از دندان به بانوان آبستن هم پیشنهاد می شود چون که این مراقبت ها به خودی خود، سبب جلوگیری از خرابی دندان ها می شوند.

تأثیر حاملگی در پوسیدگی دندان

وی اضافه کرد: با اینکه طبق برخی باورهای عمومی، اعتقاد بر اینست که خیلی از خانم های باردار، صرفا به سبب حاملگی دچاری خرابی دندان و عود مشکلات ناشی از پوسیدگی می شوند؛ اما حقیقت اینست که حاملگی به خودی خود سبب ایجاد مشکل پوسیدگی دندان برای خانم های آبستن نمی گردد.
این متخصص جراحی دندان، افزود: البته گفتنی است تغییرات هورمونی خاصی که طی دوران حاملگی اتفاق می افتد، می تواند بر سلامت پریودنتال یا لثه ای فرد تاثیر گذاشته و سبب ایجاد تورم، التهاب و یا خونریزی های کم و زیاد، بخصوص هنگام تحریک یا مسواک زدن لثه ها شود.
وی با تکیه بر این که میتوان گفت حاملگی به تنهایی عامل پوسیدگی نیست، خاطرنشان کرد: در واقع سه عامل، مسئول اصلی مشکلات دندان در دوران حاملگی هستند. مورد اول، این حقیقت که مصرف مواد قندی و کربوهیدرات ها معمولا در دوران حاملگی در رژیم غذایی مادر بیشتر می شود. مورد دوم، مشکلات ناشی از تهوع و رفلاکس در مادر است که سبب بازگشت محتویات اسیدی معده به محیط دهان و در نتیجه صدمه دیدن، ساییده و پوسیده شدن دندان ها در رویارویی با مواد اسیدی می شود. سومین مورد هم تغییرات روحی و خلق و خوی مادر آبستن است که می تواند سبب بی حوصلگی و یا افسردگی و کم تحرکی مادر و در نتیجه کاهش رسیدگی منظم و رعایت دقیق بهداشت دندان ها شود.


راهکارهای موردنیاز برای پیشگیری از ایجاد مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری

احسان نایینی اظهار داشت: طبق نظر متخصصان سفارش می شود که مادر باردار، رژیم غذایی کنترل شده خاصی از نظر مصرف مواد قندی و کربوهیدرات داشته باشد. رعایت بهداشت دهان ودندان را از راه مسواک زدن منظم به شکل دوبار در روز و استفاده از نخ دندان در برنامه روتین روزانه داشته باشد. همینطور در صورت بروز رفلاکس یا استفراغ، سریعاً دهان را با آب کافی شستشو داده و از مسواک زدن فورا پس از استفراغ خودداری کند تا مواد اسیدی روی سطح دندان پخش نشود.
وی با اعلان اینکه موارد ذکر شده در ارتباط با مراقبت ها و جلوگیری از پوسیدگی هنگام حاملگی بود، به این پرسش که پیش از حاملگی چه راهکارهایی باید درنظر گرفته شود؟، اظهارکرد: در مورد مراقبت های لثه ای، نیاز است که مادران پیش از دوران حاملگی و یا در حین آن، مبادرت به جرم گیری و از بین بردن التهابات لثه ای کنند. تا تغییرات هورمونال و تغییر سطح استروژن و پروژسترون در بدن مادر، حتی الامکان سبب التهاب و تورم لثه و بیماری پریودنتال نشود.

مراجعه به دندانپزشکی در زمان بارداری، آری یا خیر؟

این متخصص جراحی دهان و جراح فک و صورت، در جواب این پرسش که آیا مادران آبستن در خلال دوران حاملگی و در صورت بروز مشکلات دندانپزشکی باید درمان مناسب را پشت گوش بیاندازند؟ اظهار داشت: بخصوص به سبب سفارش هایی که امکان دارد از اطرافیان بشنوند که رجوع ی آنها به دندانپزشکی به تعویق بیاندازد، تصریح کرد: پاسخ منفی است. دوران بارداری، متشکل از سه دوره سه ماهه است. که سه ماهه اول، به سبب شکل دهی ارگان های حیاتی جنین، مهم ترین و اساسی ترین دوره شمرده می شود.
به گفته این متخصص؛ مصرف داروهای مختلف در سه ماهه نخست حاملگی می تواند بر رشد و تکامل جنین تاثیر داشته باشد. علاوه بر این، ایکس ری یا اشعه ایکس استفاده شده در رادیوگرافی هم می تواند تأثیرات مخربی بر جنین در سه ماهه اول حاملگی بگذارد؛ به این علت در این زمان حیاتی، برای درمان های الکتیو یا انتخابی منع گذاشته شده و اقدامات دندانپزشکی به شکل سلکتیو به انجام می رسد.


وی افزود: اقدامات سلکتیو به این معنا هستند که درمان های الزامی و موردنیاز برای مادر با کمترین مداخله خارجی، همچون استفاده از ایکس ری و داروهای بی حسی و به شکل بسیار امن انجام پذیرد.
نائینی صحبت هایش را این گونه افزود: سه ماهه دوم بارداری، امن ترین زمان برای انجام اقدامات دندانپزشکی در مادران آبستن است و در خیلی از موارد، دندانپزشکان تلاش می کنند تا مشکلات دهان و دندان در مادران آبستن را در صورت امکان با داروهای مجاز کنترل کرده و در صورتیکه مشکل حاد نباشد، اقدامات دندانپزشکی را به سه ماهه دوم موکول کنند.
وی اضافه کرد: نهایتا در سه ماهه سوم حاملگی هم، ملاحظات مشابه سه ماهه اول است. و جز در موارد اورژانس، درمان دندانپزشکی صورت نمی گیرد. چون که در این دوره، جنین بسمت تکامل رشد رفته و مادر و جنین هر دو سنگین می شوند. بنابراین انجام کار دندانپزشکی روی بیمار دشوار است. علاوه بر این، در سه ماهه سوم از انجام هر اقدامی که امکان دارد ریسک زایمان زودرس را برای مادر بالا ببرد، خودداری می شود. مگر در موارد اورژانسی که در این صورت میبایست از داروهای بی حسی خاصی برای درمان استفاده گردد که عوارض داروهای بی حسی معمول را نداشته باشد.
این متخصص جراحی دهان و جراح فک و صورت، با سفارش به مادران که در این وضعیت، از نشستن طولانی مدت روی یونیت دندانپزشکی خودداری کرده و زمانی را به استراحت و نشستن اختصاص دهند، خاطرنشان کرد: همینطور از مادر خواسته می شود که در حین درمان، به پهلوی راست متمایل باشند تا وزن جنین سبب ایجاد فشار به شکم و عروق اصلی و در نتیجه افت فشار و فینت و یا اختلال در تنفس نشود.

1403/12/24
12:14:58
5.0 / 5
109
تگهای خبر: بارداری , بدن , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
آرایش عروس
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس

آرایش عروس: زیبایی روز عروسی شما را تضمین می کند! با آرایش عروس، در روز مهم زندگیتان بدرخشید