به مناسبت روز جهانی دیابت تاكید شد
دسترسی به درمان باکیفیت برای مبتلایان به دیابت ضروری است
به گزارش آرایش عروس، هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر روز جهانی دیابت گرامی داشته می شود.
به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، این روز به منظور افزایش آگاهی در مورد دیابت بعنوان یک نگرانی حیاتی برای سلامت جهانی گرامی داشته می شود و بر اقدامات فردی و جمعی مورد نیاز در جهت بهبود تشخیص، مدیریت و پیش گیری از این بیماری تاکید می کند.
به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، شعار سال جاری (۲۰۲۴) این روز جهانی با هماهنگی فدراسیون بین المللی دیابت با عنوان «شکستن موانع و پر کردن شکاف ها: همبستگی برای بهبود تندرستی در بیماران دیابتی» تعیین شده است که بر اهمیت کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت تاکید و تضمین می نماید که همه افراد دچار دیابت به درمان و مراقبت جامع و با کیفیت این بیماری، دسترسی دارند.
همینطور شعاری برای کمپین سه ساله روز جهانی دیابت با عنوان «دیابت و تندرستی» از ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ تعیین شده است.
روز جهانی دیابت هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر به مناسبت تولد «فردریک بنتینگ» که در سال ۱۹۲۲ به همراه «چارلز هربرت بست» هورمون انسولین را کشف کرد، گرامی داشته می شود.
انواع دیابت
شایع ترین انواع دیابت عبارتند از:
دیابت نوع ۲
در این نوع دیابت، بدن انسولین کافی تولید نمیکند و/ یا سلول های بدن به صورت طبیعی به انسولین پاسخ نمی دهند (مقاومت به انسولین).
پیش دیابت
این نوع دیابت یک وضعیت خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به علل نامشخصی به سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آنها را از بین می برد.
دیابت بارداری
دیابت حاملگی در زنان در دوران حاملگی ایجاد می شود. زن دچار دیابت حاملگی در معرض خطر بیشتری برای مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ در مراحل بعدی زندگی است.
علائم دیابت
علایم شایع دیابت امکان دارد شامل موارد زیر باشد:
خشکی دهان و افزایش تشنگی کاهش وزن بی جهت تکرر ادرار تاری دید خستگی بی حسی در دست یا پا ترمیم آهسته بریدگی ها و زخم ها چگونه قند مصرفی روزانه خویش را کنترل کنیم؟
به گزارش ایندیپندنت، دکتر «لورا اشمیت»، جامعه شناس و استاد خط مشی سلامتی دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا می گوید: همه علاقه زیاد به شکر تقصیر ما نیست؛ تبلیغات و سبک زندگی هم دراین خصوص موثرند. ازاین رو اگر از آن دسته افراد بدشانسی هستید که مدام هوس چیز شیرین می کنید، مشکل اینست که در محیطی گیر افتاده اید که دائما به شما پیام می دهد: شکر بخور، شکر بخور!.
اشمیت اظهار داشت که او معتقد نیست مردم باید شکر را یک چیز شیطانی بدانند اما ضروری است میزان مصرف آنرا کاهش دهند.
او تاکید می کند: این شیوه صحبت کردن ما در رابطه با غذا و تغذیه است که مشکل دارد. ما تنها روی مواد یا ترکیبات خاصی تمرکز می نماییم. در صورتیکه از دیدگاه سلامتی، این آن چیزی نیست که اهمیت دارد. آن چه اهمیت دارد، کل رژیم غذایی است و به جای تمرکز روی یک ماده خاص، باید به توازن کلی مواد غذایی در رژیم توجه کنیم؛ مهم اینست که نسبت درشت مغذی ها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات و فیبر) در رژیم غذایی ما متعادل باشند.
با این وجود، اشمیت اضافه کرد که آمریکایی ها در مصرف شکر «از حد مجاز بسیار فراتر رفته اند» و واقعا باید به روش هایی فکر کرد که این ماده خاص را کم کند.
اما همان گونه که می دانیم، حذف شکر همیشه آسان نیست چونکه خیلی از مواد غذایی از غذاهای مشخصا شیرین مانند نوشابه، کیک و شیرینی ها تا موارد پنهانی تر مانند غلات صبحانه، نان، ماست و سس گوجه فرنگی قند دارند. بر مبنای برخی برآوردها، ۷۴ درصد موادغذایی بسته بندی شده موجود در فروشگاه ها حاوی شکر افزوده اند.
اشمیت می گوید دلیل وجود شکر افزوده در خیلی از اقلام غذایی کاملا روشن است؛ شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی سه ماده دارند که می توانند از آنها برای خوش طعم تر کردن غذا استفاده کنند: شکر، چربی و نمک. ازاین رو در بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده، تلفیقی از شکر، چربی و نمک را به کار می برند. اغلب این مواد به خوراکی ها افزوده می شوند، چون فرآیند صنعتی تولید غذا، طعم خوراکی ها را نامطلوب می کند.
ازاین رو از آنجائیکه قطع کامل شکر دشوار است، اشمیت به پنج راهکار برای کاهش مصرف آن اشاره می کند.
نوشیدنی های شیرین را کنار بگذارید
اشمیت سفارش می کند که از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ها، نوشیدنی های مخصوص ورزش، نوشابه های انرژی زا و آبمیوه های غیرطبیعی اجتناب کنید چونکه حاوی مقدار زیادی شکر افزودنی هستند. به خصوص کودکان باید از این نوشیدنی ها پرهیز کنند چونکه هیچ ارزش تغذیه ای برای آنها ندارد.
مراقب وسوسه های شیرین محل کار باشید
اشمیت پیشنهاد می دهد از کارفرما یا واحد کاری تان بخواهید فروش نوشیدنی های شیرین در ماشین های خودکار و کافه های محل کار را متوقف کنند. بدین ترتیب دیگر برای تهیه این محصولات وسوسه نمی شوید.
کارآزمایی های بالینی نشان می دهند وقتی کارفرمایان فروش نوشیدنی های شیرین را متوقف می کنند، دور کمر کارمندانی که نوشابه مصرف می کردند، طی ۱۰ ماه به صورت متوسط ۱.۲ سانتی متر کمتر می شود.
خوراکی های شیرین را در خانه از جلو چشم بردارید تا سراغشان نروید
اشمیت می گوید برای خودتان و اعضای خانواده برنامه بگذارید که برای خانه شیرینی و مواد حاوی شکر افزودنی نخرید و آنها را فقط وقتی بیرون از خانه هستید، میل کنید. حتی اگر حذف غذاهای شیرین و نوشابه ها از خانه نتواند شما را از فکر کردن به آنها بازدارد، به شما زمان می دهد تا در مقابل تمایل به افراط مقاومت کنید.
مواد غذایی شیرین را در جای خودشان میل کنید
غذاهای شیرین را برای دسر نگه دارید و اجازه ندهید در تمام بخش های رژیم غذایی تان نفوذ کنند. چونکه تنها آن چیزی که می خورید مهم نیست و زمان و چگونگی مصرف آن هم اهمیت دارد.
اشمیت می گوید که استاندارد مصرف روزانه شکر برای زنان بزرگسال کمتر از ۶ قاشق چایخوری، برای مردان کمتر از ۹ قاشق چایخوری، کودکان کمتر از ۴ قاشق چایخوری و برای خردسالان زیر دو سال، پرهیز از شکر است.
او سفارش می کند که به برچسب تغذیه ای مواد غذایی بسته بندی دقت کنید تا بتوانید میزان شکر اضافی را که در طول روز مصرف می کنید، محاسبه کنید.
منبع: aroosmakeup.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب