شیر گیاهی جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی نیست
به گزارش آرایش عروس، «شیر گیاهی» از دانه ها و حبوبات و غلات تهیه می شود و در بعضی مواقع جایگزینی برای انتخاب سنتی شیر گاو است اما آیا ارزش غذایی موجود در شیر گاو در این محصول هم یافت می شود؟
به گزارش آرایش عروس به نقل از شبکه خبری سی ان ان، با عنایت به مطالعه جدیدی که نتایج آن در نشست سالانه ۲۰۲۳ انجمن تغذیه آمریکا در بوستون عرضه شد، شیرهای گیاهی همیشه مانند شیرهای حیوانی مغذی نیستند و ارزش غذایی آنها را ندارند.
در این مطالعه، برچسب های تغذیه ای و مواد تشکیل دهنده ۲۳۳ محصول شیر گیاهی از ۲۳ تولیدکننده در ایالات متحده بررسی شده است. نتایج این تحقیق نشان داده است که فقط ۲۸ نمونه از این محصولات به اندازه شیر گاو حاوی پروتئین، ویتامین د و کلسیم هستند.
«ابیگل جانسون»، نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: بررسی های ما مشخص کرد که حدود نیمی از شیرهای گیاهی با ویتامین د و همینطور دوسوم با کلسیم غنی شده بودند و فقط حدود ۲۰ درصد آنها حاوی میزان پروتئینی مشابه با شیر گاو بودند.
جانسون که استادیار و دانشیار مرکز هماهنگی تغذیه دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مینه سوتا است، چنین شرح می دهد: من خیلی نگران این مساله نیستم چونکه دریافت این مواد مغذی از منابع دیگر آسان است و شیر گاو هم مطمئنا کامل و بی عیب نیست اما اگر مصرف کنندگان فکر می کنند که شیرهای گیاهی، جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی هستند، باید بگویم که بسیاری از این محصولات این خصوصیت را ندارند.
دکتر جانسون و گروه همکارانش ۲۰ هزار برچسب غذایی و مواد غذایی محصولات شیر گیاهی را بررسی کردند.
به نقل از ایشان، این محصولات گیاهی از پسته، جو دوسر، سویا، فندق، بادام، بادام هندی، برنج، نارگیل و دانه های دیگر تولید می شود.
با عنایت به این بررسی، ۷۶ درصد شیرهای تولیدشده از جو، ۶۹ درصد شیرهای سویا و ۶۶ درصد شیرهای بادام با کلسیم و ویتامین د غنی شده بودند.
جانسون اظهار داشت: اگر این شیرها را به علت مواد غذایی خاصی مصرف می کنید، باید حتما به برچسب روی آنها دقت کنید، چونکه این محصولات با هم تفاوت هایی دارند.
جانسون همینطور می گوید حدود یک سوم محصولات شیر گیاهی، شکر افزوده دارند و گاهی میزان این شکر به اندازه شیرهای طعم دار مانند شیرشکلات است.
گزارش سی ان ان از آن حکایت می کند که سه فنجان شیر گیاهی در روز نیمی از نیاز بدن به فیبر را تأمین می کند اما همچنان تحقیقات در این حوزه جریان دارد و سفارش کارشناسان، استفاده از دانه های مغذی، میوه و سبزیجات برای تأمین نیاز بدن به فیبر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب