راهکاری برای درمان دیابت حاملگی
آرایش عروس: خراسان رضوی محدودیت کربوهیدرات به عنوان رژیم درمانی اولیه برای دیابت حاملگی در نظر گرفته می شود اما شواهد محدودی در مورد مقادیر بهینه کربوهیدرات، پروتئین و چربی برای کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت حاملگی وجود دارد.
به نقل از مدیکال دیالوگز، پژوهشگران در تحقیقی جدید دریافتند، زنان مبتلا به دیابت حاملگی که رژیم غذایی با پروتئین زیاد و کربوهیدرات کمتری به ویژه در وعده صبحانه مصرف می کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که قند خون بعد از وعده غذایی کمتری داشته باشند.
تحقیقات قبلی سطوح کربوهیدرات را دستکاری کرده و مصرف چربی را برای جبران آن تعدیل می کردند اما هیچ کدام از این تحقیقات تأثیر مقادیر پروتئینی متنوع را با دستکاری کربوهیدرات جبرانی بر کنترل قند خون در یک محیط تغذیه کنترل شده ارزیابی نکرد.
هدف از این تحقیق بررسی تأثیر رژیم غذایی با پروتئین بالاتر و کربوهیدرات کمتر بر سطح قند خون مادر در یک کارآزمایی تغذیه خوب کنترل شده در زنان مبتلا به دیابت حاملگی بود که با انسولین یا سایر داروها درمان نشده بودند.
دیابت حاملگی هم زنان و هم نوزادان آنان را تحت تأثیر قرار می دهد و مطالعات زیادی نشان میدهد که محیط داخل رحمی در حاملگی تحت تأثیر دیابت حاملگی ممکنست بر مادر و کودک اثر بگذارد که این تأثیر تا آخر عمر ادامه دارد. از آنجا که کنترل انرژی دریافتی رژیم غذایی یک عامل ضروری در کنترل دیابت حاملگی است، نیاز فوری به ایجاد یک مدرک اساسی برای سفارش هایی در مورد نسبت های درشت مغذی ها برای کنترل تغذیه ای بهینه دیابت حاملگی وجود دارد.
باتوجه به پیشینه فوق، کیمبرلی کی تروت از دانشگاه پنسیلوانیا، ایالات متحده و همکارانش قصد داشتند رژیم های غذایی ایزوکالری متفاوت را در میزان کربوهیدرات، محتوای پروتئین و چربی در میان زنان مبتلا به دیابت حاملگی مقایسه کنند. آنان روی این فرضیه کار کردند که ناحیه گلوکز زیر منحنی (سطح قند خون) با مصرف وعده های غذایی پروتئین بیشتر یا کمبود بیشتر کربوهیدرات، کمتر می شود.
زنان مبتلا به دیابت حاملگی کنترل شده با رژیم غذایی تایید شده، حاملگی تک قلو و عدم وجود بیماریهای همراه از قبل، با میانگین سن حاملگی ۳۲ (۱.۷۶±) هفته بودند. میانگین شاخص توده بدنی پیش از حاملگی شرکت کنندگان ۲۸.۷ کیلوگرم بر متر مربع بود. در ابتدا، به زنان یک رژیم غذایی با پروتئین زیاد و کربوهیدرات کم یا یک رژیم غذایی با پروتئین کمتر و کربوهیدرات بیشتر برای بستری ۳۶ ساعته در بیمارستان داده شد. تهیه تمامی وعده های غذایی و میان وعده ها در آشپزخانه متابولیک انجام شد. بعد از یک بازه زمانی سه تا هفت روزه برای بی اثر شدن مداخله تجویز شده قبلی، به زنان درمان مخالف داده شد.
در دوره درمانی که به زنان یک وعده غذایی پروتئین زیاد و کربوهیدرات کم داده شد، میانگین گلوکز سه ساعته پیش از غذا و پس از غذا در روز دوم کمتر بود.
پژوهشگران می گویند: تحقیق ما نخستین تحقیقی است که نشان میدهد یک وعده غذایی با پروتئین بالاتر و محتوای کربوهیدرات کمتر، خصوصاً در وعده صبحانه، منجر به کاهش قند خون بعد از غذا در زنان مبتلا به دیابت حاملگی می شود البته فقدان تفاوت های قابل توجه در سایر نقاط زمانی جمع آوری، می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد اما به احتمال زیاد به سبب حجم نمونه کوچک است.
آنان نتیجه گرفتند: نتایج بلندمدت تری از رژیم غذایی با پروتئین بالاتر، همچون تعادل نیتروژن، کنترل قند خون مادر و تاثیر بر نتایج رشد جنین لازم است.
نتایج این تحقیق در مجله Women Health Rep انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب