در قالب طرحی پژوهشی بررسی شد
مقایسه دو روش خاص جراحی برای درمان اختلالات خواب
به گزارش آرایش عروس معاون پژوهشی مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره طرحی تحقیقاتی درباره روش جراحی درمان اختلالات خواب اظهار داشت: در این طرح كه با مشاركت مركز تحقیقات اختلالات خواب شغلی انجام شد دو روش مختلف جراحی كام نرم بررسی گردید و مشخص شد كه روشی كه كمتر تهاجمی بود برای بیماران گرفتار اختلالات خواب خفیف مناسب تر است.
دكتر امین آمالی در گفتگو با ایسنا، با بیان این كه خیلی از طرح های تحقیقاتی مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی به صورت مشترك با دیگر مراكز تحقیقاتی انجام می شود، اظهار داشت: بعنوان مثال طرح هایی تحقیقاتی در زمینه اختلالات بویایی كه به علت تصادف در فرد بوجود آمده است با مركز تحقیقات نوروساینس انجام شد و این تحقیقات به ام آرآی این بیماران اختصاص داشت.
وی اظهار داشت: در خیلی از طرح های تحقیقاتی كه در زمینه اختلالات خواب انجام می شود هم با مراكز تحقیقاتی دیگر همكاری داریم. یكی از جدیدترین طرح های تحقیقاتی اختلالات خواب مقایسه دو روش مختلف جراحی كام نرم در درمان اختلالات خواب بود كه با مشاركت مركز تحقیقات اختلالات خواب شغلی انجام گرفت.
معاون پژوهشی مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی درباره این طرح پژوهشی اظهار داشت: در این طرح یكی از جراحی ها با ابزارهای رادیو فركونسی انجام گرفت و روش دیگر جراحی سنتی بود. از آن جایی كه جراحی هایی كه با رادیو فركونسی انجام می شد میزان تهاجمی بودن كمتری داشت، مقایسه ای در بیماران گرفتار اختلالات خواب و كاندید عمل جراحی كام نرم انجام دادیم. نتیجه ای كه به دست آمد این بود كه در فاصله كوتاه مدت شش ماه تا یك سال بهبود كیفیت خواب بین هر دو گروه نسبتا یكسان بود ولی كیفیت زندگی در بیمارانی كه با روش تهاجمی كمتری مورد جراحی قرار گرفتند بسیار بالاتر بود. در كل برای بیمارانی كه اختلالات خواب خفیف دارند استفاده از روش های كم تهاجمی تر بهتر است.
وی یكی دیگر از تحقیقات مشترك با مركز اختلالات خواب شغلی را استفاده از مانورهای مختلف تشخیصی برای اختلالات خواب عنوان نمود و اضافه كرد: دو روش مختلف در این پژوهش بررسی گردید. در یكی از گروه ها، در درمانگاه و با استفاده از اندوسكوپی فیبراپتیك مسیر راه هوایی را با استفاده از مانوری به نام مولر بررسی كردیم و برای یك گروه دیگر در اتاق عمل با استفاده از اندوسكوپی و خواب القایی مانوری انجام شد. مقایسه این دو روش تشخیصی برای محل انسداد نشان داد كه انجام تست های تشخیصی با القای خواب و اندوسكوپی به محققان كمك بهتری می كند.
طرح هایی در زمینه خر و پف
آمالی افزود: بیشترین شكایت بیماران از اختلالات خواب خروپف كردن است اما اختلالات دیگری همچون سردردهای صبحگاهی، خواب آلودگی روزانه، كاهش تمركز و كارایی و اختلالات شخصیتی هم وجود دارد.
این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان این كه در زمینه خروپف طرح های تحقیقاتی زیادی در زمینه های تشخیصی و درمانی در حال انجام می باشد، اظهار داشت: یكی از روش های تشخیصی جدید كه تحقیقات در رابطه با آن در مركز گوش و حلق و بینی و اختلالات خواب شغلی در حال انجام می باشد استفاده از روش های رادیولوژی خاص است تا به وسیله آن بتوان با دقت بالاتری محل انسداد بیماران مبتلا به اختلالات خواب را پیدا كرد. در درمان اختلالات خواب، نكته مهم یافتن محل انسداد است.
همكاری مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی با مراكز تحقیقاتی دیگر
وی یكی دیگر از مراكز تحقیقاتی همكار با مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی را مركز تحقیقات طب كار معرفی نمود و اضافه كرد: تحقیقات گوناگونی درباره صدمه های صوتی مشاغل مختلف با مركز تحقیقات طب كار انجام شده است. در زمینه اختلالات خواب هم مركز تحقیقات طب كار فعالیت هایی داشته است چون كه بعضی از افرادی كه به علت خواب آلودگی حین رانندگی به مركز تحقیقات طب كار ارجاع داده می شوند گرفتار اختلالات خوابی هستند كه تحقیقات در رابطه با آن به صورت مشترك با مركز تحقیقات گوش وحلق و بینی و طب كار انجام می شود.
معاون پژوهشی مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی در انتها تصریح كرد: ما حدودا با تمام مراكز تحقیقاتی علوم پزشكی تهران مثل گوارش، اختلالات خواب شغلی، رادیولوژی و نوروساینس ارتباطات تنگاتنگی داریم. خیلی از طرح های تحقیقاتی كه در زمینه قاعده جمجمه انجام می شود و به رادیولوژی ارتباط دارد، اعضای گروه رادیولوژی هم كمك به سزایی را به محققان مركز تحقیقات گوش و حلق و بینی می كنند.
منبع: آرایش عروس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب